Menu

Машини-монстри: Найбільший в світі паперовий літак здійснює перший короткий політ.

Машины-монстры: Самый большой в мире бумажный самолет совершает первый короткий полет.


Згадайте ті часи, коли ще будучи дитиною, Ви намагалися змінити конструкцію паперового літачка і домогтися того, що б він зміг літати краще, далі і довше. Згортання і запуск паперових літачків є для дітей заняттям досить буденним, тільки якщо цей "літачок" не важить близько 360 кілограм і не має довжину більше 13.5 метрів. Саме такий весь і довжину має паперовий літак, створений групою інженерів на чолі з Артом Томпсоном (Art Thompson), і це робить їх творіння держателем світового рекорду для самого великого паперового літака. Більш того, зовсім недавно цьому літаку вдалося здійснити політ, тривалістю цілих шість секунд над поверхнею пустелі в Арізоні.

Проект, в ході якого був створений найбільший в світі паперовий літак, був організований Аерокосмічним музеєм Піма (Pima Air & Space Museum). Метою даного проекту було залучення підростаючого покоління до діяльності музею і посилення їх інтересу до науки і техніки. Створення реального літака передував конкурс на кращу конструкцію літака, переможцем якого став 12-річний Артуро Вальденегро (Arturo Valdenegro), який згодом брав участь у роботах по створенню літака і був присутній при його першому запуску.

Машины-монстры: Самый большой в мире бумажный самолет совершает первый короткий полет.


Звичайно, сам цей літак злетіти не міг ніяким чином. Учасники запуску прикріпили літак до вертольота, який піднявся на висоту 1200 метрів. Після звільнення літака він почав стрімко планування до поверхні землі і приземлився через кілька секунд часу. Успіх проекту музею привернув увагу до науки і авіації сотень молодих людей. Хто знає, може через кілька десятків років хто-небудь з цих людей і стане автором якогось абсолютно приголомшливого проекту, який переверне всю галузь авіації.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|