Menu

Компанія Boeing представляє інтер'єр майбутнього космічного корабля CST-100

Компания Boeing представляет интерьер будущего космического корабля CST-100


На цьому тижні компанія Boeing представила увазі широкої громадськості дизайн інтер'єру космічного корабля Crew Space Transportation (CST-100), розробка якого ведеться в рамках програми НАСА з передачі в руки приватних компаній справи доставки астронавтів і вантажів на борт Міжнародної космічної станції (МКС). Інтер'єр майбутнього космічного корабля CST-100 дуже відрізняється від всього, що ми звикли бачити в кабінах існуючих космічних і літальних апаратів. У ньому немає ніяких складних панелей, заповнених індикаторами і перемикачами, мінімалістський дизайн інтер'єру найбільше схожа на щось з розряду наукової фантастики.

Компания Boeing представляет интерьер будущего космического корабля CST-100


Сидіння для членів екіпажу мають досить легку конструкцію, яка з першого погляду, може і не витримати навантажень під час старту і розгону космічного корабля. Місце пілота піднесено трохи вище всіх інших сидінь, і в інтер'єрі практично відсутні всілякі лючки, клапани і рукояті. Останній недолік з лишком компенсується кількістю ілюмінаторів, деякі з яких мають великі розміри, що не дуже типово для капсул, яким ще доведеться повертатися на Землю. Для зберігання різних предметів, у тому числі й особистих речей членів екіпажу, в кормовій частині космічного корабля існують два відсіки, які закриваються диафрагменными перегородками.

Одна з відмінних речей нового інтер'єру - синє внутрішнє освітлення. Деякі з фахівців сумніваються в доцільності використання такого кольору освітлення і швидше за все в цьому космічному кораблі буде використовуватися світло більш нейтрального для людини кольору.

Компания Boeing представляет интерьер будущего космического корабля CST-100


Нагадаємо нашим читачам, що космічний корабель CST-100 є одним з космічних кораблів, які розробляються приватними компаніями в рамках програми НАСА Commercial Crew Program. В результаті виконання цієї програми на білий світ повинен буде з'явитися космічний корабель, який буде доставляти людей і вантажі на борту космічної станції. Космічний корабель CST-100 має безшовну конструкцію, здатну витримувати високі температури і перепади тиску, зможе витримати 10 польотів, перш ніж його ресурс буде повністю вироблений і він буде списаний. Космічний корабель зможе нести у своєму відсіку до семи пасажирів і деяку кількість корисного вантажу, яке може змінюватися в залежності від завдань поточної місії.

Компания Boeing представляет интерьер будущего космического корабля CST-100


Слід зазначити, що астронавти НАСА є людьми, звичними до всього і не дуже-то і потребують "красоти" інтер'єру космічного корабля CST-100. Але компанія Boeing розглядає свій новий космічний корабель не тільки з точки зору співпраці з НАСА, з допомогою цього космічного корабля також зможе здійснюватися доставка астронавтів на борт приватної космічної станції, яку планує створити в космосі відома компанія Bigelow Aerospace. "Зі своїм космічним кораблем ми намагаємося вийти на ринок комерційних космічних польотів. І ми розглядаємо в якості клієнтів не тільки НАСА, але і деякі інші організації, що мають далекосяжні плани в області освоєння космічного простору", - розповідає Кріс Фергюсон (Chris Ferguson), колишній командир шаттла Atlantis, який є керівником програми Crew and Mission Operations компанії Boeing.

|