Menu

Smart TV телевізор від Lenovo на Android 4.0

Smart TV телевизор от Lenovo на Android 4.0

Другий за величиною виробник ПК Lenovo офіційно вийшов на ринок «розумних» телевізорів. Його дебютна модель в цій категорії є першою в світі на платформі Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Китайська компанія Lenovo, відома як виробник ноутбуків і настільних ПК і займає друге місце на світовому комп'ютерному ринку, оголосила про вихід на ринок телевізорів, представив свою першу модель «розумного» телевізора Lenovo K91.

Неофіційна інформація про вихід Lenovo в телевізійний бізнес фігурувала в кінці минулого року, тому для багатьох сьогоднішній анонс не став сюрпризом.

Lenovo K91 оснащується 55-дюймовою-матрицею IPS зі світлодіодним підсвічуванням, 2-ядерним процесором Qualcomm Snapdragon APQ8060 з частотою 1,5 ГГц, 1 ГБ оперативної пам'яті, 8 ГБ флеш-пам'яті, кардрідером SD-формату, підтримкою Wi-Fi 802.11 b/g/n, 100-мегабітної локальної мережі Ethernet, HDMI, USB 2.0, 3D і SRS TruSurround. Також є вбудована 5-МП веб камера, яка може використовуватися не тільки для відеодзвінків через інтернет, але і розпізнавання сидять перед екраном глядачів і батьківського контролю.

«Просунуті» функції керування не обмежуються технологією розпізнавання осіб і включають голосове керування. Система розпізнавання голосових команд вбудована в пульт дистанційного керування, як у випадку з LG Magic Motion Remote Control.

На додаток до традиційного ПДУ компанія представила бездротової ігровий контролер. Це невипадково: за словами представника Lenovo Ніка Рейнольдса (Nick Reynolds), вбудований в Smart TV комп'ютер дозволить грати в ігри, зіставних за якістю з консольними.

Smart TV телевизор от Lenovo на Android 4.0

Lenovo K91

Нарешті, особливістю Lenovo K91 є те, що як його програмної платформи використовується Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS). І це перший у світі телевізор, в якому використовується ICS. Варто підкреслити, що тут йдеться про власній платформі Smart TV компанії Lenovo, а не про Google TV.

Smart TV телевизор от Lenovo на Android 4.0

Ігровий контролер до телевізора Lenovo K91

Lenovo - вже друга компанія, яка прагне випередити Apple з її власним телевізором, оголошуючи про наявність у своїх продуктах технологій, які згадуються в чутках про Apple iTV. Зайвим доказом цього є те, що, анонсуючи Lenovo K91, вендор згадав власний хмарний сервіс Lenovo Cloud, який поки що перебуває на етапі запуску. За словами Рейнольдса, він дозволить автоматично синхронізувати дані на мобільних пристроях і телевізорі за бездротового зв'язку, що дуже сильно нагадує принцип дії Apple iCloud.

Крім того, керувати Lenovo K91 можна буде за допомогою смартфонів і планшетів на Android. Цю функцію раніше можна було побачити на телевізорах інших марок, включаючи Samsung і Philips.

Продаж Lenovo K91 вже почалися в Китаї. Про міжнародному запуску вендор поки думає - він буде залежати від попиту на місцевому ринку. Крім 55-дюймовій моделі, також планується випустити модель з діагоналлю 42 дюйми. Обидва телевізора будуть надавати доступ не тільки до інтернет-контенту і додатків (більше 100 з них буде встановлено в пам'ять пристрою), але і традиційним телевізійним каналам.

|