Menu

В Android TV можна буде використовувати телефони контролери

Майбутній рік очікується дуже цікавим в сегменті домашньої електроніки і телебачення зокрема. Найбільші компанії анонсують свої високотехнологічні новинки, а розробники софта перуть пальці на клавіатуру, намагаючись вирвати лідерство в гонці операційних систем.

Цікава новина надійшла з табору Google, яка розробляє Android TV. На конференції розробників ігор компанія заявила про те, що в майбутніх релізах своєї операційної системи користувачі зможуть використовувати смартфони в якості ігрових контролерів.

Незважаючи на досить простий принцип роботи, даний апдейт може значно зміцнити лідируючі позиції Android TV в сегменті операційних систем для платформи Smart TV.

В Android TV можно будет использовать телефоны как контроллеры

На виставці був представлений так званий API для розробників ігор. Враховуючи кількість продаваних телевізорів на Android TV, найбільші ігрові девелопери, швидше за все, швидко візьмуть на озброєння нову технологію Google. Таким чином, компанія може підняти ігрові можливості телевізорів на абсолютно новий рівень і значно зміцнити свої позиції на ринку.

Принцип взаємодії смартфона або планшета з телевізором гранично простий - за допомогою спеціального додатка екран вашого девайса перетворюється в ігровий геймпад зі звичним навігаційним інтерфейсом, який знайомий всім любителям мобільних ігор. Природно, гра повинна підтримувати нову технологію, тому не варто найближчим часом чекати масової міграції геймерів на плафторму Smart TV. Даний крок, однак, істотно розширює функціонал телевізорів, що не може не радувати фанатів розваг на великих домашніх екранах.

|