Menu

Panasonic представляє перші Smart TV під управлінням Firefox OS

Про розробку операційної системи Firefox, яка буде встановлюватися виключно на телевізори Panasonic, відомо вже давно. Перші результати плідної роботи програмістів показувалися нам впродовж всього року, в тому числі і на виставці CES 2015, однак, тоді ОС являла собою досить сиру версію.

У січні стало відомо, що операційна система готова до запуску нова лінійка 4К телевізорів Panasonic буде поставлятися вже під управлінням Firefox OS.

Panasonic представляет первые Smart TV под управлением Firefox OS

В кінці лютого маркетологи компанії почали представляти перші Smart TV пристрої, які будуть продаватися з попередньо встановленою новою операційкою. Ними стала оновлена лінійка Panasonic VIERA, а також перші моделі компанії зі стильним зігнутим корпусом.

Діагоналі нових телевізорів буде варіюватися від 40 до 64 дюймів. Флагманські моделі будуть мати якусь функцію під назвою 4К Pro, про яку поки що майже нічого не відомо, крім того, що даний формат дозволить значно покращити кольорову передачу пристроїв.

Незважаючи на те, що Firefox OS вважається явним аутсайдером в гонці операційних систем, дана платформа цілком конкурентна і обов'язково знайде своїх шанувальників. Завдяки цікавим функцій, продуманій ергономіці і сміливим дизайнерським рішенням інтерфейс Firefox OS можна назвати самим оригінальним на ринку.

Firefox OS є розробкою компанії Mozilla, яка спочатку планувала використовувати свою оболонку лише на смартфонах і планшетах, однак, компанія Panasonic вирішила впровадити перспективні розробки в свої інноваційні телевізори на платформі Smart TV, об'єднавши розробки Mozilla власний інтерфейс під назвою Home Screen 2.0.

Релізна версія софта неодмінно порадує користувачів солідним функціоналом. Стартовий екран може бути змінений під запити користувачів, які зможуть додавати Home Screen додатки, обрані телеканали, відео та багато іншого. Є досить гнучкий і функціональний пошук, який полегшить пошук як вже встановленого програмного забезпечення, так і розміщеного в спеціальному магазині Panasonic.

Panasonic представляет первые Smart TV под управлением Firefox OS

Природно, Firefox OS має встановлений однойменний браузер від компанії Mozilla, вельми популярний серед користувачів.

У 2015 році вже можна буде придбати телевізор під управлінням Firefox OS від Panasonic. Нове покоління телевізорів буде включати в себе наступні серії: CX850, CX800, CX750, CR730, CX700 і CX860.

|