Menu

Кращі телевізори для ігор

На великому екрані від ігор можна отримати особливе задоволення, але не всі моделі телевізорів зможуть впоратися з роллю ігрового монітора.

У віртуальному світі навіть кілька мілісекунд можуть стати питанням життя і смерті для комп'ютерного персонажа. Не секрет, що всі телевізори з затримкою відповідають на маніпуляції, вироблені з геймпада. У якихось моделей телевізорів затримка відгуку може бути більше, якісь менше. Для ігор, природно, краще вибирати телевізор з найменшою затримкою відгуку.

Буде це одиночна гра або онлайновий мультиплеер - не важливо. Зазвичай комп'ютерні ігри розраховані на певну частоту кадрів (FPS): 30 або 60 кадрів в секунду. Кожен кадр існує на екрані протягом 33.33 мілісекунд (мс), якщо це 30 FPS 16.67 мс, якщо це 60 FPS. Відставання з інтервалом більше одного кадру може обернутися для ігрового процесу катастрофою. Швидкий відгук екрану має першорядне значення для онлайн-ігор, що проходять в многопользовательском режимі. Є, звичайно, й інші значущі фактори, як, наприклад, якість інтернет-зв'язку (швидкість передачі даних) і т.д.

Мілісекунди правлять бал абсолютно у всіх видах ігор, незалежно від того, чи потребують вони підключення до мережі чи ні. Вимірювання затримки відгуку екрану виробляється спеціальним приладом-тестером, він дає похибку, що становить менше однієї мілісекунди. Принцип дії тестера досить простий: прилад посилає по HDMI-кабелю відео з роздільною здатністю 1080 пікселів, а фотодатчик, розташований на фронтальній стороні тестера, фіксує затримку відображення сигналу на екрані ТБ.

До якого типу відноситься екран LCD/LED або OLED, ролі не грає. Телевізор починає оновлювати зображення порядково зверху вниз, тому зчитування картинки з верхніх рядків відбувається, як правило, повільніше, ніж у ситуації, коли зчитування починається з середини чи з нижньої частини екрану. Але і це ще не все, адже картинка малюється попіксельно, тому в загальний інтервал затримки відгуку входить також час відгуку кожного окремого пікселя. Не можна починати на щось реагувати, поки це "щось" невидимо.

Вести розмову про плазмових телевізорах безглуздо, так як на плазмі зображення формується по-іншому: картинка цілком "викидається" на екран, тому він, як би, "пульсує". Описаний вище тестер в такій ситуації буде марний.

Отже, приступимо до головного - подивимося, у яких моделей телевізорів, випущених в 2014 році, сама найменша затримка відгуку.

Toshiba L4353

Лучшие телевизоры для игр

Як і у більшості інших телевізорів, у Toshiba L4353 в меню з шаблонами налаштувань зображення є спеціальний режим "Game Mode". При виборі цього режиму параметри зображення змінюються таким чином, що затримка виведення зображення на екран становить прийнятні 33.5 мс. Це дуже непоганий результат, і в поєднанні зі стильним красивим дизайном L4353, а також високою чіткістю і деталізацією зображення, дана модель може успішно зарекомендувати себе не тільки в іграх. Можна зупинити свій вибір на 32-дюймовому екрані вартістю нижче £300, або 50-дюймовому екрані, ціна його буде £500.

Це дуже хороший варіант для тих, хто в першу чергу думає про економію.

Samsung H8000

Лучшие телевизоры для игр

Суперсучасний телевізор від Samsung з незвичайним зігнутим екраном. Перегляд телепередач на такому екрані може не викликати особливих емоцій, але в іграх, в які можна зануритись на тривалий час, новий форм-фактор екрану додасть повноту відчуттів.

На щастя, розмір екрану ніяк не пов'язаний зі швидкістю виводу зображення, тому є можливість вибрати саму велику діагональ, яку можна собі дозволити. Маса захоплень буде забезпечена.

З приводу Full HD Samsung H8000 можна також сказати наступне. Цей телевізор у вимкненому стані приголомшливо виглядає в якості предмета меблів. У включеному стані від нього також залишаються найкращі враження. Для того щоб налаштувати його на найнижче значення затримки виведення зображення, потрібно відкрити меню джерел вводу (Input Source Menu), зазначити у ньому введення HDMI і натиснути кнопку "Tools" на пульті дистанційного керування. Після цього потрібно змінити джерело вводу на PC, параметри зміняться, і затримка відгуку складе близько 42 мс. Це дуже непогано, і гра на величезному 65-дюймовому екрані перетвориться в щось неймовірне.

Крім того, купивши флагман Samsung 4K Ultra HD TV, ви відчуєте всі принади цієї передової технології.

Sony X8505

Лучшие телевизоры для игр

Навряд чи поки знайдеться комп'ютерна гра, в якій графіка має дозвіл 4K, ну а процесори Ultra HD-телевізорів, випущених в 2014 році, так добре справляються з масштабуванням зображення, що в це важко повірити. Однак масштабування картинки і заповнення пікселями екрану роздільною здатністю 3840 x 2160 пікселів збільшує затримку відгуку, і на цих телевізорах вона буде вище, ніж на Full HD TV.

Sony X8505 тримається на висоті і видає стабільну затримку відгуку, рівну 40.1 мс при частоті кадрів 30 FPS. Режим "Game Mode" можна вибрати натисканням кнопки "Options" на пульті ДУ або через опції меню "Scene Select" на самому ТБ

X8505 відрізняється високоякісним зображенням, якого тільки можна домогтися на екрані з IPS-матрицею. До того ж передача кольору теж чудова. Порівняно з типовим LCD-екраном картинка і колірні відтінки не спотворюються навіть під самими майже безмежною кутами зору. У сімействі X8505 є три версії з діагоналлю екрана 49, 55 і 65 дюймів.

LG EA980

Лучшие телевизоры для игр

Наступний з телевізорів, LG, представляє сімейство OLED TV. LG головує в цій ніші ринку. Схоже, корейці єдині, хто виробляє екрани чудового якості за розумною ціною. В додаток до цього OLED-панелі являють собою багатообіцяюче рішення для геймерів.

Кожен піксель цієї панелі володіє дивно швидким відгуком, тому зображення рухомих об'єктів відбувається надзвичайно гладко, без спотворень і ривків. За принципом формування зображення OLED-екран не відрізняється від LCD-екрану, і невелика розмитість контурів, все ж, є, незважаючи на чудову якість відображення всього іншого. Але цей недолік буде несуттєвим. OLED виробляє справжні відтінки чорного і практично нескінченні рівні контрастності, завдяки цьому картинка отримує особливу привабливість і виглядає дуже реалістично.

Беручи до уваги все вище сказане, по LG EA980 можна було б судити про майбутнє всіх телевізорів, як пристроїв. З цікавого для нас параметру - затримки відгуку, при виборі ігрового режиму (Game Mode) дана модель показує результат 54 мс. Не потрібно лякатися цієї цифри, так як значення цілком прийнятне. Хоча справжні геймери вважають його дуже великим. Незаперечна перевага LG EA980 полягає в надзвичайно високій якості зображення.

Sony W706

Лучшие телевизоры для игр

Мабуть, буде правильним сказати про те, що в 2014 році найбільшим успіхом серед ігроманів користуються телевізори Sony. Відразу кілька моделей Sony Full HD TV є рекордсменами по часу відгуку. Затримка виведення зображення на екран у них складає менше одного кадру в секунду навіть в іграх з 60 FPS.

Наприклад, 32-дюймова модель W706 має відгук 14-15 мс, а це можна порівняти з показниками, характерними для ігрових комп'ютерних моніторів. Якість зображення знаходиться на дуже високому рівні, підтвердженням тому служать переконливі рівні чорного, виключно точна передача кольору і чудова продуктивність. Насправді W706 має свою копію чорного кольору, що продається під кодом W705. Ці моделі мають екрани з діагоналлю 32, 42 і 50 дюймів.

Звичайно ж, час не стоїть на місці, і кожен день з'являються все нові і нові моделі телевізорів. Немає сумніву в тому, що зовсім скоро геймери отримають ще більший вибір підходящих для комп'ютерних ігор телевізорів.

За матеріалами avforums.com

|