Menu

Рейтинг міні-пк 2014 року

На ринку присутня величезна кількість нових телевізорів з виходом в інтернет і великою кількістю інноваційних технологій. Такі телевізори називаються Smart TV і доступні в широкому ціновому діапазоні. Але виникає питання, що робити користувачам, які володіють хорошими телевізорами без доступу в інтернет. Вихід із ситуації - це купівля сучасного Android TV міні-комп'ютера, який допоможе «прокачати» ваш телевізор до рівня ультрасучасного Smart TV.

Перш ніж говорити про технічні характеристики Android TV приставки, хочеться трохи розповісти про можливості, які отримує користувач після підключення тв-приставки до телевізора. Перше, що хочеться відзначити - це можливість відтворювати будь-яке відео у всіх популярних форматах, і будь-якій якості в мережі інтернет, через локальну мережу або з флешки. Ще один важливий аргумент для покупки Android TV міні-комп'ютера - це доступ до сервера Google Play на великому екрані телевізора. Не варто забувати, що приставка дозволить переглядати телеканали абсолютно безкоштовно, достатньо встановити потрібну програму.

Розглянемо кілька гарних моделей Android міні-пк 2014 року з ціною вище 100 доларів. Для нашого огляду ми виділили моделі з найбільшою кількістю функцій і високими технічними характеристиками: MiniX Neo X7, Atlas TV Star і Ugoos UT1. Дані міні-пк об'єднує апаратна платформа, побудована на 4-ядерному процесорі Cortex A9Rockchip RK3188. Набір інтерфейсів також схожий, користувачеві доступні LAN-potrt (RJ-45), оптичний вихід, кілька портів USB, AV-вихід. Об'єм вбудованої пам'яті для зберігання даних становить 8 Гб. При бажанні пам'ять можна розширити до 32 Гб за допомогою карти пам'яті.

Всі пристрої виконані в форматі Android TV Box, а моделі NEO X і UT1 зовні нагадують звичайний роутер. Якщо говорити про TV Star, то тут виробник приділив увагу не тільки технічними характеристиками, але і дизайну - апарат встановлюється на стильну хромовані грати підставку вертикально, займаючи менше місця ніж схожі моделі. Також варто звернути увагу, що Atlas TV Star оснащений веб-камерою 5 Мп з авто-фокусом, що дає можливість здійснювати відео-дзвінки. У пристрої немає мікрофон, але це не проблема, так як для покупця доступний універсальний гіроскопічний пульт Atlas Air Mouse з вбудованим мікрофоном. Аеро-миша продається окремо.

Рейтинг мини-пк 2014 года

Рейтинг мини-пк 2014 года

Про достоїнства Minix Neo X7 можна розповісти багато, наприклад, апарат оснащений дводіапазонною Wi-Fi антеною, має роз'єм під навушники і мікрофон. Програмна частина пристрою відрізняється наявністю фірмового лаунчер, але при бажанні можна використовувати стандартний інтерфейс Android.

Рейтинг мини-пк 2014 года

Neo X7 можна назвати ідеальним рішенням, якщо б не його ціна - на 35% вище, ніж у моделей з ідентичною продуктивністю. І останній міні-комп'ютер, на який варто звернути увагу - це Ugoos UT1. Апарат оснащений відразу двома антенами, виконаний в алюмінієвому корпусі, привертає увагу своїм дизайном. З недоліків можна виділити відсутність модуля Bluetooth.

Рейтинг мини-пк 2014 года

Порівняння
Atlas Star TV MiniX Neo X7 Ugoos UT1 Процесор Rockchip RK3188 Rockchip RK3188 Rockchip RK3188 Операційна система Android 4.4.2 KitKat 4.2.2 Android 4.2.2 Android Оперативна пам'ять 1 Гб 2 Гб 2 Гб Вбудована пам'ять 8 Гб 8 Гб 8 Гб Бездротові итерфейсы Wi-Fi, Bluetooth, DLNA Wi-Fi, Bluetooth, DLNA Wi-Fi, DLNA AV-вихід так немає так LAN 10/100M так так так SPDIF так так так Пульт ДУ так так так web-камера так немає немає Вхід для навушників немає так немає Вхід для мікрофона немає так немає USB 3xUSB host, micro USBOTG 3xUSB host, micro USBOTG 2xUSB host, micro USBOTG Тест AnTuTu 18250 18780 18340 Ціна $105 $145 $105 Гарантія 12 місяців 12 місяців 6 місяців

У тесті AnTuTu приставки набрали приблизно однакову кількістю балів. Під час перегляду FullHD відео форматі MKV, H.264 1920×1080 8000 Кбіт/с, AC3 гальмування, ривки зображення не спостерігалися. Кожен міні-комп'ютер легко впорався з поставленим завданням. Без особливих проблем нам вдалося встановити популярні 3D ігри: Nova 3, Asphalt 8, Dangeon Hunter 4 і MC4. Кожна гра запустилася без проблем, апаратна частина легко впоралася з вимогами даних додатків.

Варто виділити міні-комп'ютер Atlas Android TV Star, який за своєю невисокою ціною 105 доларів, відрізняється нестандартним дизайном і наявністю веб-камери. При цьому в тесті AnTuTu приставка набирає не менше 18000 балів, незважаючи на те, що об'єм оперативної пам'яті менше ніж у MiniX Neo X7 і Ugoos UT1. Приставка Atlas комплектується інструкцією російською мовою, має технічну і гарантійну підтримку на території України.

|