Menu

Xbox One отримає зовнішній цифровий ТВ-тюнер

Компанія Microsoft оголосила про випуск цифрового ТВ-тюнера для європейських користувачів консолі Xbox One. Аксесуар отримає назву Xbox One Digital TV Tuner, виконаний у форматі коробочки з роз'ємом USB на кінці кабелю і вирішує проблему з підключенням зовнішньої антени або провайдерського кабелю. Фактично користувач зможе забути про необхідність підключати окремий кабельний або супутниковий сет-топ-бокс до телевізора. Новий тюнер дозволить не тільки дивитися телевізійні програми, але і ставити їх на паузу, включати режим захоплення зображення, а також бачити списки через OneGuide. У плані функціоналу Xbox One Digital TV Tuner трохи схожий на раніше що випускалися пристрій PlayTV від Sony.

Застарілі аналогові формати телемовлення підтримуватися не будуть. USB-тюнер для Xbox One вміє приймати відкриті ефірні канали в цифрових стандартах DVB-T і DVB-T2, а також цифрові кабельні канали в стандарті DVB-C. У разі наявності камери Kinect, власник консолі зможе перемикати телевізійні канали, використовуючи голосові команди.

Поставки фірмового тюнера почнуться у кінці жовтня. У Великобританії його ціна складе 24,99 фунта стерлінгів, а в країнах континентальної Європи він коштуватиме 29,99 євро (40 доларів США).

|