Menu

Cornucopia - цифрова кулінарія або кухонний 3D-принтер.

Cornucopia - цифровая кулинария или кухонный 3D-принтер.


Ви вже втомилися від необхідності готувати кожен день їжу? А чому б її просто не надрукувати? Так, саме надрукувати. Це може стати можливим, якщо ідея пристрою, названого Cornucopia (Ріг достатку) і розробленого групою Fluid Interfaces Group з Массачуссетского технологічного інституту, коли-небудь втілиться в життя. Якщо такий пристрій стане дійсністю, його щасливі володарі назавжди зможуть попрощатися зі своїми вічно пачкающимися газовими або електричними печами.

Так що ж насправді являє собою концепт Cornucopia? Коротко - це мініатюрна харчова фабрика для особистого використання, яка приносить багатогранність цифрового світу в царство кулінарії. З технічної точки зору Cornucopia нагадує звичайний тривимірний принтер, який готує їжу, точно змішуючи і наносячи шари з заздалегідь підготовлених компонентів, що зберігаються в спеціальних ємностях.

Cornucopia - цифровая кулинария или кухонный 3D-принтер.


Процес приготування, точніше виготовлення, їжі починається з безлічі ємностей, каністр, в яких зберігаються охолоджені інгредієнти для приготування улюблених страв. Ці інгредієнти подаються через систему трубопроводів в спеціальний міксер, в якому вони змішуються в необхідних пропорціях. Отримана суміш подається в головку екструдера, яка "друкує" голівкою принтера-скатертини-самобранки. Крім точного змішування, отримана харчова суміш відразу може бути нагріта або охолоджена до необхідної температури за допомогою спеціальних нагрівальних та охолоджувальних елементів, розташованих на друкуючій голівці.

Так само цифровий процес приготування їжі повністю враховує створення необхідних ароматів і смакових якостей приготавливаемого страви. Але, тільки з допомогою такого процесу можна буде створювати абсолютно неймовірні структури і страви, які абсолютно неможливо виготовити, використовуючи традиційні кулінарні прийоми і методи. Ще одним плюсом такої технології є повний контроль над походженням, якістю, харчової, енергетичної цінністю і смаком одержуваної їжі.

|