Menu

"Шоколадний" тривимірний принтер дозволяє друкувати цукерки будь-якої форми.

"Шоколадный" трехмерный принтер позволяет печатать конфеты любой формы.


Якщо Ви хочете справити на когось незабутнє враження, то замість того, що б піднести коробку звичайних цукерок можна використовувати ті ж цукерки, але виготовлені на замовлення, мають унікальну і неповторну форму. Завдяки технології тривимірної друку шоколадом, розробленої дослідниками університету Ексетера (University of Exeter), в найближчому майбутньому стане можливим замовляти виготовлення шоколадних цукерок будь-якої форми.

Звичайно, такий "шоколадний" тривимірний принтер не стане пристроєм, який знайде своє місце серед кухонного начиння звичайних обивателів. Розробники цього принтера бачать його в руках компаній, які спеціалізуються на випуску кондитерських виробів на замовлення. Клієнти цих компаній будуть залишати свої замовлення через спеціалізований веб-інтерфейс, власне співробітники компанії "вражали" б, упаковували ці замовлення і доставляли їх замовникам. Варто припустити, що через деякий час сформувалася б велика бібліотека, з допомогою якої користувачі не мають бажання, можливості або часу возитися з тривимірним моделюванням, могли б вибрати готову форму цукерок по своєму смаку.

"Шоколадный" трехмерный принтер позволяет печатать конфеты любой формы.


Як і більшість тривимірних принтерів, "шоколадний" тривимірний принтер працює завдаючи матеріал, в даному випадку шоколад, шар за шаром. Але використання в якості матеріалу шоколаду обумовлює виконання деяких вимог. Для того, що б цей матеріал став рідким, його треба нагріти до певної температури. При цьому важливо не перегріти, бо він може втратити свої смакові якості і для того, що б він встиг швидко застигнути, вийшовши з друкуючої головки.

|