Menu

Підводний робот «Nereus» скоїв саме глибоке занурення.

Подводный робот «Nereus» совершил самое глубокое погружение.


Новий тип глибоководного автоматичного апарату, названий «Nereus», успішно досяг дна океану в найглибшій його точці. Занурення на глибину 9.66 км (6.8 миль), було проведено в Маріанській западині в західній частині Тихого океану. У процесі занурення апарат піддавався тиску в 1000 разів перевищує атмосферний тиск. Зануренням управляли група американських інженерів і вчених з борту дослідницького судна «Kilo Moana».

Цей рекорд ставить «Nereus» на перше місце серед глибоководних апаратів по глибині занурення. Управління зануренням вироблялося людьми через систему оптоволоконного зв'язку. У разі необхідності або у випадку аварії апарат може бути переведений в повністю автоматичний режим для виконання поставлених завдань.

Занурення на зазначену глибину тривав близько 10 годин часу. Весь цей час апарат з допомогою датчиків збирав наукові дані, проби води і здійснював передачу відео на поверхню. Досягнувши дна Маріанської западини, апарат взяв проби грунту і скельних порід з допомогою спеціального маніпулятора.

Після проведеного занурення вчені вважають, що в океані більше немає недосяжних глибин. Завдяки цьому, сподіваються вчені, з допомогою цього апарата буде зроблено чимало важливих відкриттів.

Подводный робот «Nereus» совершил самое глубокое погружение.


.

|