Menu

Компанія Hitachi початку монтаж найшвидших у світі ліфтів, що розвивають швидкість 1200 метрів в хвилину

Компания Hitachi начала монтаж самых быстрых в мире лифтов, развивающих скорость 1200 метров в минуту


Представники компанії Hitachi оголосили про початок монтажу нових ультраскоростных ліфтів у новому хмарочосі Фінансового центру CTF в Гуанчжоу, Китай. Ці високошвидкісні ліфти будуть двома з 95 ліфтів у будинку хмарочоса, а в їх конструкції використані всі самі останні досягнення і технології, завдяки яким ці ліфти можуть розвивати швидкість в 1200 метрів в хвилину, дотримуючись при цьому всі норми і вимоги, пропоновані до комфортності і безпеки переміщення.

Як це ні парадоксально, але системи ліфтів є тим, що обмежує висоту недобудованих висотних будівель. Крім максимальної висоти, на яку здатний підніматися ліфт, важливим обмеженням є швидкість його переміщення, яка є причиною тривалих поїздок на ліфті і не менш тривалого і виснажливого очікування прибуття ліфта. Тому всі хмарочоси обладнують досить великою кількістю ліфтів, деякі з яких роблять безупинні переміщення на верхні поверхи, а інші ліфти можуть підняти пасажирів тільки на певну висоту, після чого їм для продовження підйому потрібна пересадка на інший ліфт.

Коли будівля центру CTF відкриється в 2016 році, воно стане найвищою будівлею в Гуанчжоу. У ньому буде розташовуватися безліч офісів, готелів і житлових приміщень. Висота 111-поверхової будівлі складе 530 метрів, а ще п'ять його поверхів підуть вниз під землю. Як вже згадувалося вище, в будівлі буде всього 95 ліфтів, з них 28 ліфтів будуть припадати на звичайні ліфти, мають двоповерхову кабіну, 13 ліфтів будуть високошвидкісними ліфтами і ще 52 ліфта будуть курсувати на низькій і середній швидкості, охоплюючи різні частини хмарочоса.

Два ліфти-рекордсмена будуть ходити без зупинки від нижнього поверху до 95-го поверху, піднімаючись на висоту 440 метрів за 43 секунди часу. Швидкість руху складе 1200 метрів в хвилину (72 кілометри на годину) з-за чого пасажирам цих ліфтів постійно доведеться відчувати досить гострі відчуття.

Висока швидкість переміщення ліфтів досягається за рахунок використання їх міцної тонкопрофильной конструкції, синхронних електродвигунів з постійними магнітами і компактних редукторів. Мінімальний вага кабіни ліфта дозволяє використовувати більш тонкий трос, вага якого також має неабияке значення. Швидкість руху ліфтом регулюється досить складною електронно-механічною системою, а в аварійній гальмівній системі використані високотемпературні композитні матеріали, які можуть витримати всі навантаження, механічні і теплові, у будь-якої несподіваної ситуації. Крім цього, для зменшення вібрації при русі на високій швидкості використані спеціальні напрямні рейки, а система автоматичного вирівнювання тиску дозволяє уникнути ефекту "закладання вух" при швидкій зміні висоти кабіни ліфта.

Залишається додати, що практично всі технології, використані при створенні високошвидкісних ліфтів для центру CTF, були випробувані і перевірені на спеціальній дослідній вежі G1Tower, висотою 213 метрів, яка була побудована компанією Hitachi у 2010 році спеціально для досліджень в області ліфтів-підйомних систем.

|