Menu

У Росії розпочато створення реалістичного робота-андроїда, який зможе стати "аватаром" свого власника.

В России начато создание реалистичного робота-андроида, который сможет стать "аватаром" своего владельца.


Команда дослідників з Росії продемонструвала створеного, хоч і ще частково, першого реалістично виглядає робота-андроїда, який є першим подібним роботом в країні. Подібно роботу Geminoid, створеного в Японії, російський андроїд, який отримав назву "Наш Аватар", має майже повна подібність зі своїм творцем, Дмитром Ицковым.



Дмитро Іцков є організатором спільноти Росія-2045, метою якого є робота в напрямку реалізації кібернетичного безсмертя, перенесення розуму людини в кібернетичний організм. Звучить це, звичайно, шалено і фантастично, але багато експертів, думка яких має велику вагу і значення, вважають, що в майбутньому таке буде реалізовано неминуче. У планах Дмитра Іцкова і групи Росія-2045 коштує створення повністю функціонального робота-репліканта до 2020 року і початок його серійного виробництва.

А до середини цього століття, вважають розробники і ідеологи програми "Наш Аватар", повинні з'явитися технології, що дозволяють оцифровку і перенесення розуму людини. Зрештою, повинен з'явитися робот-андроїд, якого можна придбати в магазині як пральну машинку, холодильник або автомобіль. Залишається тільки додати роботу відповідну зовнішність, скласти йому програму або завантажити готову з Інтернету, "злити" в нього свій розум, і змусити такого робота-працювати замість себе.



Верхня частина тулуба російського андроїда була представлена громадськості трохи раніше в цьому році, а сам проект робота "Наш Аватар" знаходиться на початковому етапі його реалізації. Поки робот може тільки розпізнавати обличчя людей, рухати руками і пальцями. Незважаючи на це, у дослідників воістину "наполеонівські" плани щодо власного творіння. Через кілька місяців повинна бути реалізована система управління роботом за допомогою жестів і рухів очей. А через рік чи два робот вже повинен навчитися виявляти на своєму обличчі людські емоції і самостійно ходити. Звичайно, такі плани звучать вельми і вельми оптимістично, але хочеться сподіватися, що у розробників такого незвичайного і цікавого творіння все вийде. Удачі їм!



|