Menu

Машини-монстри: 5-тонний робот Vaudeville під управлінням Kinect - одна з найбільш небезпечних іграшок на світі.

Машины-монстры: 5-тонный робот Vaudeville под управлением Kinect - одна из самых опасных игрушек на свете.


В комп'ютерних іграх, в науково-фантастичній літературі і фільмах досить часто проскакує тема роботів, високотехнологічних механічних екзоскелетів, які під управлінням людей б'ються на арені, беруть участь у війнах або рятують людство від навали інопланетних тварюк. Але, як це ні дивно, на сьогоднішній день ще не створено жодного такого бойового робота, хоча нинішні технології дозволяють реалізувати без особливих труднощів. Вирішила заповнити цей пробіл група японських ентузіастів, які почали створювати п'ятитонного робота Vaudeville, висотою майже в чотири метри, управляти яким можна буде трьома абсолютно різними способами.

Робот Vaudeville, який на відміну від науково-фантастичних персонажів буде пересуватися на трьох колесах, розробляється і створюється ініціативною групою під назвою Suidobashi Heavy Industry. На жаль, на веб-сайті цієї групи є досить застаріла інформація, як передбачалося раніше, робот Vaudeville мав бути закінчений ще в грудні місяці минулого року. Але 30 квітня цього року на сервіс YouTube був завантажений відеоролик, що демонструє стан цього робота в даний момент часу.

Машины-монстры: 5-тонный робот Vaudeville под управлением Kinect - одна из самых опасных игрушек на свете.


Як вже згадувалося вище, роботом Vaudeville можна керувати трьома різними способами. Перший із способів добре всім нам знайомий завдяки науково-фантастичним фільмам, наприклад, серії "Чужі". Людина-пілот, що знаходиться в кабіні робота, береться за ручки джойстиків і управляє рухами робота. Додаткову допомогу в управлінні надає датчик контролера Microsoft Kinect, з допомогою якого відстежується рух голови і тіла пілота.

Робот оснащений мобільним доступом до Інтернету через мережі 3G, що дозволяє управляти рухами робота дистанційно. Для цього пілоту тільки варто скористатися бездротовим пультом управління, ноутбуком або планшетним комп'ютером з відповідним програмним забезпеченням.

Третій метод управління нагадує управління роботами у фільмі "Жива сталь". Використовуючи той же датчик Microsoft Kinect робот буде копіювати всі рухи людини-оператора, який знаходиться зовні робота. Чи Не є це першим кроком до реалізації реальних боїв роботів на арені?

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|