Menu

Японські роботи навчилися грати в американський футбол.

Японские роботы научились играть в американский футбол.


Як і більшість читачів нашого сайту, я не є фанатиком американського футболу. Але з фільмів та деяких інших джерел мені відомо, що метою цієї гри є доставити м'яч у певну зону футбольного поля. Саме цим і займаються дві команди японських роботів, які змагаються в рамках 7-го турніру з американського футболу серед роботів. Переглянувши нижченаведений відеоролик, можна зазначити, що гра роботів разюче відрізняється від гри, у якій беруть участь живі люди, але, тим не менш, виглядає вона досить забавно.

Як стверджують організатори турніру, в іграх турніру діють ті ж самі правила, як і в звичайному людському" американському футболі. Як я вже говорив вище, я не знавець цієї гри і її правил, але щось мені підказує, що більшість цих правил роботами не дотримується. Зате досить жорстко дотримуються правила і обмеження самого турніру. До самим роботам пред'являються обмеження за розмірами і за масою, яка не повинна перевищувати трьох кілограм. Діяти роботи можуть самостійно або з допомогою дистанційного управління.

Цей турнір дуже нагадує змагання роботів з хокею, що проходять в рамках турніру RoboGames і змагання роботів з футболу RoboCup. У всіх подібних змаганнях надзвичайно важлива маневреність і негайна реакція роботів-гравців, так що, швидкості реакції людей-операторів часто просто не вистачає. Тому потрібно зробити роботів-гравців повністю автономними, забезпечивши їх відповідними програмними алгоритмами і штучним інтелектом. А напрацювання та досвід, набуті в іграх роботів можна потім використати і на практиці.



|