Menu

Палеонтологи збирають робота-динозавра на основі скелета, виготовленого за допомогою тривимірного принтера.

Палеонтологи собирают робота-динозавра на основе скелета, изготовленного с помощью трехмерного принтера.


Динозаври були найбільшими живими істотами, що жили на Землі. Деякі з них були просто величезні, їх вага становила понад 75 тонн. Це приблизно в 15 разів важче ваги самого великого сучасного слона, і вчені не мають ні найменшого уявлення, як тварини такого розміру могли не те, що пересуватися, а просто стояти на ногах. Звичайно, існують деякі припущення і гіпотези з цього приводу, але для їх перевірки необхідно відтворити динозаврів із збережених частинок генетичного матеріалу. А це пахне втіленням в дійсності всіх жахів Парку юрського періоду з усіма сумними наслідками. Є і ще один шлях - створити анатомічно правильну точну копію-робота динозавра.

Палеонтологи собирают робота-динозавра на основе скелета, изготовленного с помощью трехмерного принтера.


Саме ці і займаються зараз вчені-палеонтологи з університету Дрексела (Drexel University). Шляхом лазерного сканування вони створюють тривимірні моделі кісток одного з підвидів зауропода. Після створення ці моделі будуть оброблені за допомогою спеціального програмного забезпечення, яке прибере всі дефекти й деформації, викликані давністю, окаменелостью і стисненням. Зрештою дані моделей будуть завантажені в тривимірний принтер, який виготовить їх із спеціального матеріалу.

Палеонтологи собирают робота-динозавра на основе скелета, изготовленного с помощью трехмерного принтера.


Учені, що працюють над цим проектом, планують відтворити точну копію однієї кінцівки до кінця цього року. Крім кісток у цій кінцівки будуть змодельовані всі м'язи і сухожилля, звичайно на рівні механічних вузлів. На створення повної автоматичної копії динозавра піде ще два-три роки. Після цього вчені сподіваються з'ясувати, яким чином доісторичних гігантів вдавалося вставати на ноги, ходити і навіть бігати з пристойною швидкістю. Але як би там не було, робот-динозавр буде всього майже точною, але лише копією живої істоти, яка може і не дати вченим повної картини. По всій видимості, без створення Парку юрського періоду вченим все ж не обійтися.

|