Menu

Компанія Aldebaran Robotics представляє нового гуманоидного робота ROMEO.

Компания Aldebaran Robotics представляет нового гуманоидного робота ROMEO.


Робототехническая компанія Aldebaran Robotics, що отримала широку популярність завдяки їхньому маленькому гуманоидному роботу NAO, є одним з учасників проекту ROMEO. У цьому проекті задіяні ще кілька учасників, але провідну роль все-таки грає компанія Aldebaran Robotics. Даний проект здійснюється мінімум вже протягом року, але до цього моменту в мережу потрапляли лише концизображения і технічні замальовки нового гуманоидного робота. Але трохи пізніше в цьому році почнуться випробування першого прототипу робота ROMEO, який в даний час є ще "сліпим і глухим", а представники компанії Aldebaran Robotics опублікували перше відео, на якому наданий перший закінчений досвідчений зразок нового робота.

Компания Aldebaran Robotics представляет нового гуманоидного робота ROMEO.


Як можна побачити на фото і відео, велика частина деталей робота ROMEO виготовлена з допомогою технологій тривимірної друку, по всій видимості, підгонка форми частин і деталей не виконана ще до кінця. Строката розфарбування робота, в якій він "красувався" на попередніх знімках, ще не нанесена. Беручи все вищесказане до уваги, можна припустити, що конструкції робота ще досить далеко до остаточного варіанту.

По завершенню процесу розробки робот ROMEO стане першим "повнорозмірним" гуманоидным роботом, що створені і випускаються у Франції. Зростання робота ROMEO складе 143 сантиметра, що трохи більше зростання найближчого конкурента - робота ASIMO компанії Honda, а вага ROMEO буде дорівнює приблизно 40 кг. При такому зрості і вазі робот зможе стати учасником і потенційним переможцем багатьох робототехнічних змагань та конкурсів, таких як ICRA, RoboGames і RoboCup.



|