Menu

Компанія Aldebaran Robotics представляє робота Nao наступного покоління.

Компания Aldebaran Robotics представляет робота Nao следующего поколения.


У світі існує кілька робототехнічних компаній, що спеціалізуються на випуску готових роботів, які використовуються, досліджень, розробки і навчання іншими робототехнічними компаніями та університетами. Досить відомим гравцем на цьому ринку є компанія Aldebaran Robotics, яка випускає робота під назвою Nao. І тепер, представники компанії оголосили про початок виробництва нової версії цього робота, що має досить суттєві переваги перед роботом попереднього покоління.

Незважаючи на те, що чисто зовні новий Nao не сильно відрізняється від свого предка, основні переваги нової моделі полягають в його начинці і поліпшених ключових характеристиках. "Серцем" робота є мікропроцесор Intel з тактовою частотою 1.6 ГГц, який здатний обробити одночасно два потоки відео в HD-дозволі. Це дозволить новому роботу виконувати значно швидше процеси по розпізнаванню об'єктів і осіб. Нове програмне забезпечення розпізнавання мови Nuance може виділити ключові слова в вимовлених фразах, що призводить до більш точної реакції робота на голосове управління.

Інженери і програмісти компанії Aldebaran Robotics оптимізували руховий апарат і ходу робота. Завдяки цьому робот Nao отримав можливість пересуватися значно швидше попередньої моделі. Інші відмітні здатності нового робота включають в себе "розумне" управління обертаючими моментами приводів, що робить його більш стійким, і систему запобігання зіткнень його власних рухомих частин.

Представники компанії Aldebaran Robotics повідомили, що з моменту початку випуску роботів Nao, який відбувся в 2005 році, було продано понад 2000 примірників. Зараз же фінансова політика продажу нових роботів буде переглянута, що дозволить їх купувати із значною знижкою навіть приватним особам, любителям робототехніки. Новий Nao стане доступний широкому колу споживачів в 2012 році, але, судячи з наявної на даний момент інформації, поки він так і залишиться "іграшкою" для багатих спеціалізованих робототехнічних організацій.



|