Menu

Розумна меблі майбутнього - набір модульних роботів, здатних самостійно створювати будь-які форми

Умная мебель будущего - набор модульных роботов, способных самостоятельно создавать любые формы


З проблемою вибору меблів, яка поєднує в собі всю необхідну функціональність, естетику та універсальність, знайомі практично всі люди, яким доводилося блукати по нескінченних рядів меблевих магазинів. Але дослідники з Швейцарського федерального політехнічного університету Лозанни (Swiss Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, EPFL) працюють над більш універсальним рішенням вищезгаданої проблеми. Вони розробляють набір невеликих модульних роботів, які можуть самостійно самособираться, перетворюючись у той предмет меблів, в якому ви потребуєте в даний момент часу.

Дана робота в даний час ще знаходиться на рівні попередніх досліджень та дослідної реалізації. В першу чергу створювані роботи орієнтовані на використання людьми з фізичними обмеженнями, яким не тільки непросто самим принести собі стілець, але і повернути його в потрібному напрямку. Така "розумна" меблі, яка зможе зробити сама частину роботи за людину, стане величезною підмогою для людей-інвалідів, але і для звичайних людей така технологія, безсумнівно, стане предметом підвищеного інтересу.

Умная мебель будущего - набор модульных роботов, способных самостоятельно создавать любые формы


У майбутньому, коли такі роботи піддадуться мініатюризації, вам вже не доведеться копатися в товстих каталогах і ходити в довгих рядах меблевих магазинів. Вам буде достатньо лише придбати коробку з необхідною кількістю модульних роботів і завантажити через Інтернет обраний вами файл проекту після чого процес складання елемента вашої меблів займе максимум кілька хвилин. А якщо якась меблі вам набридне через деякий час, то вам нічого не коштуватиме завантажити і використовувати новий файл проекту, отримавши абсолютно новий предмет меблів.



|