Menu

Машини-монстри: Metalmorphosis - обертова скульптура-фонтан у вигляді гігантської людської голови.

Машины-монстры: Metalmorphosis - вращающаяся скульптура-фонтан в виде гигантской человеческой головы.


Metalmorphosis - це дуже незвичайна скульптура-фонтан, виконана у вигляді величезної дзеркальної людської голови. Автором скульптури є відомий чеський скульптор Девід Черни (David Cerny). Голова скульптури, загальною вагою 14 тонн, складається з 35 шарів, виконаних з полірованої сталі, здатних незалежно один від одного обертатися в будь-якому напрямку на 360 градусів. Спостереження за метаморфозами цієї конструкції здатне знести дах" спостерігачеві, а спотворене відображення від поверхні води тільки підсилює цей ефект.

Скульптура-фонтан Metalmorphosis, висотою 7.6 метра, встановлена в технологічному парку Whitehall в Шарлотті, США, штат Північна Кароліна. Комп'ютерна програма, розроблена спеціально для управління скульптурою Metalmorphosis, створює зовсім запаморочливі комбінації рухаються сегментів-шарів. В єдине ціле, тобто в початковий віді людської голови, ця скульптура збирається всього сім разів на добу. Але, як кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Якщо для цього не буде достатньо відеоролика, наведеного нижче, біля скульптури Metalmorphosis встановлена веб-камера, яка передає зображення в реальному масштабі часу.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.




|