Menu

Машини-монстри: "Wall of Wind" - пристрій для моделювання ураганів.

Машины-монстры: "Wall of Wind" - устройство для моделирования ураганов.


Більшості людей, найімовірніше доводилося перебувати в автомобілі, що рухається на швидкості 120 км/год. І якщо на такій швидкості висунути руку у вікно, то можна відчути силу вітру, ту силу, при якій шторм за класифікацією перестає бути просто тропічним штормом і стає ураганом. У синьому авіаційному ангарі, розташованому поблизу Маямі, закінчується спорудження установки "Wall of Wind", яка з допомогою лопатей вентиляторів, схожих на турбореактивні двигуни, буде здатна створювати ураганний вітер.

Машины-монстры: "Wall of Wind" - устройство для моделирования ураганов.


Установка "Wall of Wind" поки ще будується, але коли вона буде завершена, її потужність буде еквівалентна силі великого урагану 3-ї категорії, який може розігнати вітер до швидкості 225 км/год. Установка буде використовуватися фахівцями Міжнародного університету Флориди і Національного центру ураганів (National Hurricane Center) для випробувань моделей будівель і конструкцій на стійкість до ураганним вітрам. Для більшої правдоподібності випробувань в потік повітря будуть розпорошуватися вода та невеликі частини сміття. Кожен з вентиляторів цієї "стіни вітру" приводиться в рух 4000-вольта електродвигуном потужністю 700 кінських сил.

Створювана лабораторія буде проводити свого роду краш-тести з використанням ураганного вітру і макетів споруд. Для цього буде використовуватися обертається майданчик, на якій будуть встановлюватися макети. "Охолодження" макета з різного напряму дозволить швидко і точно визначити слабкі місця конструкції. Раніше для цього використовувалися кілька однакових макетів, що встановлюються перед аналогічною "стіною вітру" під різними кутами.

Машины-монстры: "Wall of Wind" - устройство для моделирования ураганов.


Використовуючи нову установку, вчені та інженери будуть намагатися зірвати дахи з макетів будівель, обвалити стіни цих макетів, порвати лінії електропередач і здути будівлі з фундаментів. Крім цього в подібних дослідженнях вельми зацікавлені компанії, що випускають і будують вітряки та сонячні електростанції.

Звичайно, навряд чи які-небудь з перерахованих вище конструкцій зможуть витримати вітри урагану 5-ї категорії. Але, за рахунок спеціальних елементів конструкції будівель, конструкцій та інших установок, можна знизити на 85-90 відсотків збиток, що наноситься вітром урагану 3-ї категорії.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.





|