Menu

Машини-монстри: "Speakers Wall" - звукова стіна з 1000 динаміків і частини Берлінської стіни.

Машины-монстры: "Speakers Wall" - звуковая стена из 1000 динамиков и части Берлинской стены.


На що проходив в Анже, Франція, фестивалі "Accroche-Coeurs" берлінський художник Бенуа Мобреи (Benoit Maubrey) продемонстрував вельми незвичайну акустичну систему, названу "Speakers Wall". Для створення цієї інсталяції він використовував тисячу старих гучномовців та іншої акустичного обладнання, які були встановлені на частини оригінальної Берлінської стіни. Під час проведення фестивалю кожен чоловік міг, зателефонувавши за певним номером телефону, висловити свої ідеї і думки, використовуючи цю величезну "звукову стіну".

Звичайно, створення таких великих систем є не найкращою ідеєю для утилізації старих динаміків, так і для персонального використання така система навряд чи підходить. Але Бенуа Мобреи, використовуючи підручний матеріал, намагається представити всьому світу свою точку зору на звук, на інструменти для його відтворення і на відносини між звуками, музикою і людством.

Інші роботи Бенуа Мобреи являють собою так само цікаві й незвичайні експерименти зі звуковоспроизводящим обладнанням. На його сайті можна побачити багато чого цікавого, серед якого знаходиться дещо, зване "Audio Ballerinas", що представляє собою "спідницю" з органічного скла, на якій встановлено декілька динаміків. З допомогою такого неординарного пристрої людина може відтворювати звук з допомогою танцю і рухів тіла.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.



|