Menu

Passing Cloud - проект міста, що літає в небесах.

Passing Cloud - проект города, летающего в небесах.


Життя у висоті серед хмар в усі часи приваблювала людей, які ці ідеї фігурували ще в прадавніх міфах і в релігійних віруваннях. Але й донині ця ідея залишається лише ідеєю з-за того, що сучасний рівень розвитку технологій не дозволяє реалізувати цю ідею в повній мірі. Але, в будь-якому випадку, перспектива "життя в хмарах" приваблює безліч людей, які постійно розробляють нові ідеї і навіть проводять практичні експерименти в цьому напрямку. Даний проект, про який піде мова далі, належить архітектору-конструктору Тьягу Барросу (Tiago Barros). Passing Cloud являє зв'язку плавають у повітрі сфер, подібних камері дирижабля, що представляють собою цілий літаючий місто.

Passing Cloud - проект города, летающего в небесах.


Літаючі сфери Барроса виготовлені з пластичною, але міцної нейлонової тканини, натягнутої на легкий металевий каркас. Вся конструкція рухається в просторі тільки під впливом поривів вітру. Природно, це джерело енергії руху відрізняється непостійністю, таким чином, у літаючого міста ніколи не буде стабільною траєкторії польоту. Враховуючи це, у мешканців Passing Cloud не виникатиме потреби у плануванні пересування міста, так як у них не буде ніяких засобів до управління напрямком і швидкістю польоту.

Чисто зовні проект Passing Cloud вельми нагадує проект Cloud Nine Бакмінстера Фаллера (Buckminster Fuller). Проект Cloud Nine так само являє собою проект літаючого міста, але на цей раз у вигляді кулі, діаметром в милю. Ці кулі покриті прозорою поліетиленовою плівкою, пропускає промені сонячного світла, які нагрівають повітря всередині кулі. Підвищення внутрішньої температури на два-три градуси змусить цей гігантський куля злетіти, піднявши в повітря все необхідне для існування в ньому тисячі жителів.

Passing Cloud - проект города, летающего в небесах.


Кілька куль Cloud Nine можуть бути об'єднані, створюючи великі повітряні міста. Ці міста можуть вільно плавати в повітрі або стояти на якорі в певному місці. Керуючи проникненням сонячних променів всередину куль, можна управляти температурою повітря всередині них і регулювати висоту польоту.

|