Menu

Злочинці почали використовувати 3D-принтери в своїх цілях.

Преступники начали использовать 3D-принтеры в своих целях.


Тривимірні принтери є однією з найбільш сучасних технологій, які отримують широке поширення в наш час. Вони можуть використовуватися в конструюванні машин і механізмів, в архітектурі для створення моделей і просто для створення різних потішних речей. І що зовсім не дивно, злочинці різних мастей теж знайшли застосування цих пристроїв, і, звичайно, не найлегше.

У вересні місяці цього року правоохоронні органи Америки затримали групу злочинців, які викрали більш ніж 400 тисяч доларів. Їм вдалося провернути цю справу завдяки фальш-панелі, накладається на передню частину банкомату. Використовуючи недорогий тривимірний принтер злочинці швидко і якісно виготовили велику кількість фальш-панелей, які за зовнішнім виглядом не відрізняються від прийомних панелей банкоматів, в які вставляють кредитні карти.

Ці фальш-панелі являють собою пристрій, так званий скіммер (skimmer), який зчитує дані, що зберігаються на магнітній смузі кредитної картки, а прихована в пристрої камера веде спостереження і запис дій користувача, які він виконує за допомогою клавіатури банкомату. Дані, зібрані скімерів, передаються на ноутбук, розташований неподалік, за допомогою інтерфейсу бездротового зв'язку. Ну а що відбувається далі, сподіваюся, пояснювати не потрібно.

Преступники начали использовать 3D-принтеры в своих целях.


Ну а зовсім недавно, член німецького клубу любителів-ведмежатників Sportsfreunde Der Sperrtechnik, використовуючи тривимірний принтер, зробив копію ключа, який відмикає наручники, застосовувані голландською поліцією. За словами цієї людини, він зробив тривимірну модель цього ключа, використовуючи спеціальне програмне забезпечення і фотознімок зв'язки ключів на поясі поліцейського. Тривимірна модель цього ключа була викладена у відкритий доступ, тому голландської поліції швидше за все доведеться провести заміну використовуваних ними наручників -)).

Звичайно, описані випадки і використовувані технології можуть використовуватися і в нормальних цілях звичайними людьми, як Ви і я, наприклад для виготовлення точних копій вийшли з ладу деталей побутової техніки. Але, по мірі вдосконалення технологій, що може перешкодити злочинцям виготовити дублікати ключів від Вашого будинку, машини і банківської комірки?

|