Menu

Birdly - симулятор, який дозволить вам відчути себе птахом у небі

Birdly - симулятор, который позволит вам почувствовать себя птицей в небе


Для того, щоб випробувати непередаване відчуття польоту за допомогою власних крил, ви будете мати потребу в чомусь, трохи більше, ніж навушники і клавіатура. Для повноти відчуттів вам потрібно буде відчути вітер б'є в обличчя, відчути різні запахи, і, звичайно, вам будуть потрібні власне крила, якими можна розмахувати, не відчуваючи при цьому серйозних незручностей.

Установку, що реалізує все описане вище, створила група інженерів і дизайнерів Цюріхського університету мистецтв (Zurich University of the Arts). Установка Birdly чимось нагадує складний масажний стіл з рухомими сегментами і з встановленим біля нього вентилятором. І в сукупності з пристроєм віртуальної реальності Oculus Rift все це дозволяє вам переміститися в тіло червоного шуліку, літаючого у віртуальному навколишньому середовищі.

Вмостившись зверху конструкції симулятора Birdly і одягнувши на свою голову Oculus Rift, користувач після деякого тренування стає віртуальною птахом, здатної виконувати в повітрі досить складні маневри. Вентилятор імітує потік набігаючого повітря, а запахи "ліси, землі і деякі інші аромати дикої природи" дозволяють надати віртуальної реальності максимальний рівень правдоподібності.

Birdly є не самим складним пристроєм віртуальної реальності. Але, цей пристрій є наочною демонстрацією того, що для повного занурення в незвичайну віртуальну середу в більшості випадків потрібно дещо більше, ніж ігровий контролер і окуляри віртуальної реальності.

Зазначимо, що мрії про вільному польоті переслідували людей з незапам'ятних часів, напевно з того моменту, коли людина вперше побачив летючу птицю. І тепер, завдяки розвитку технологій віртуальної реальності та створення симуляторів типу Birdly, люди отримають можливість випробувати в першому наближенні на собі те, на що дійсно схожий вільний політ.



|