Menu

Машини-монстри: GE Chandelier - найбільша в світі люстра, яка висвітлить площа PlayhouseSquare в Клівленді

Машины-монстры: GE Chandelier - самая большая в мире люстра, которая осветит площадь PlayhouseSquare в Кливленде


Площа PlayhouseSquare є головним місцем історичного театрального району в Клівленді, США. На цю площу виходять фасади відразу п'яти театрів, побудованих в різний час, і близько дев'яти місяців тому була розпочата програма великої реконструкції площі, частиною якої є встановлення того, що можна назвати найбільшою у світі люстрою, призначеної для зовнішнього освітлення. Ця люстра, виготовлена зараз компанією General Electric, матиме висоту в шість метрів і складатиметься з 4200 кристалічних частин. Але найдивовижнішим є те, що всі елементи її конструкції, включаючи електроніку і кристалічні частини, будуть здатні витримати екстремальні кліматичні умови, які періодично спостерігаються в районі Клівленда.

В якості джерел світла в люстрі GE Chandelier будуть використані десятки тисяч світлодіодів, які будуть працювати під управлінням спеціалізованих електронних модулів виробництва компанії General Electric. Люстра буде встановлена на висоті 13.5 метрів за допомогою спеціальної арочної конструкції, що має забезпечити якісне рівномірне освітлення всієї площі PlayhouseSquare.

Машины-монстры: GE Chandelier - самая большая в мире люстра, которая осветит площадь PlayhouseSquare в Кливленде


Як вже згадувалося вище, конструкція люстри GE Chandelier розрахована таким чином, що вона буде зберігати свою працездатність в діапазоні температур від -30 до +40 градусів за шкалою Цельсія. Механічна міцність конструкції дозволить люстрі витримати вплив поривів вітру швидкістю до 140 кілометрів на годину, які досить часто обрушуються на Клівленд під час сильних гроз, торнадо і випадково забрели в цю область ураганів.

Після церемонії відкриття, яка намічена на 2 травня 2014 року, люстра GE Chandelier стане володарем світового рекорду як найбільшої у світі люстри, яка використовується для зовнішнього освітлення. Незважаючи на це, розміри люстри GE Chandelier не дозволяють їй конкурувати з деякими люстрами, встановленими всередині будівель. Нинішнім володарем абсолютного рекорду, відповідно до Книги світових рекордів Гіннеса, є люстра Reflective Flow chandelier, встановлена в будівлі Аль-Хитми, Доха, Катар.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.

|