Menu

"Розумна" гвинтівка TrackingPoint TTX перетворить будь-якої людини в чудового стрільця

"Умная" винтовка TrackingPoint TTX превратит любого человека в превосходного стрелка


Володіння навичками точної стрільби на далекі дистанції вже досить давно перестало бути життєвою необхідністю для людей, що живуть у цивілізованому світі. Мистецтво стрільби залишилося долею спортсменів, мисливців, ентузіастів і, звичайно, військових. Але, як кажуть, у житті може трапитися всяке, і чиєсь життя може опинитися під загрозою із-за відсутності у людини навичок стрільби та поводження зі зброєю. В такому разі на допомогу людині можуть прийти інтелектуальні збройові системи, які візьмуть на себе виконання всіх тонкощів складовою точної стрільби. Завдяки високому рівню розвитку сучасних технологій такі системи вже достатньо давно існують в реальності, але до недавнього часу вони перебували тільки в розпорядженні військових. Але поступово, системи "розумної" зброї прокладають собі дорогу і в приватний сектор, стаючи більш доступними для звичайних людей. Свого часу ми вже розповідали про гвинтівці Precision Guided Firearms (PGF), забезпеченою інтелектуальною системою Intelligent Digital Tracking Scope, виготовленої і продукції, що збройової компанією TrackingPoint, а нещодавно фахівцями компанії була розроблена нова система Tag Track Xact (TTX), застосування якого робить це зброя ще більш інтелектуальним, більш точним і смертоносним.

Попередня система, що встановлюється на гвинтівках TrackingPoint PGF, забезпечувала ефективну стрільбу на коротких і середніх дистанціях. Використання системи TTX, до складу якої входить обладнання, виготовлене з використанням найсучасніших технологій, дозволило збільшити дальність захоплення, відстеження цілі та ефективної стрільби до 1100 метрів, а скорострільність системи в цілому - в три рази. Для того, щоб забезпечити твір точного пострілу, система TTX враховує дистанцію до цілі, силу і напрям вітру, температуру, атмосферний тиск і безліч інших факторів, що впливають на балістичну траєкторію руху кулі. Основним ядром системи TTX є комп'ютеризований блок, виконуючий спеціалізовану програму, балістичний калькулятор під назвою Integrated Networked Tracking Scope, яка отримує дані з електронного компаса, з мікрофонів, лазерного віддалеміра і камер з наборами спеціалізованих світлофільтрів, що дозволяють ефективно стріляти при яскравому або слабкому освітленні. До системи TTX можна через мережу бездротового зв'язку Wi-Fi підключити смартфон і планшетний комп'ютер, який, у разі необхідності, допоможе системі своїми ресурсами у виконанні балістичних розрахунків, що дозволить ще підвищити точність і швидкість стрільби.

"Умная" винтовка TrackingPoint TTX превратит любого человека в превосходного стрелка


Так само, як і попередня система, система TTX працює в три етапи, захоплення цілі, стеження за метою і стрілянина. На першому етапі, піймавши необхідну мета в рамку прицілу, стрілець натискає кнопку Tag, і система позначає обрану ціль спеціальною міткою, яка буде її супроводжувати навіть у випадку швидкого переміщення цілі і виходу її за межі зони видимості прицілу. Коли ціль знаходиться в зоні ефективного ураження і стрілок підводить приціл зброї до точки пострілу, прицільна сітка стає червоною, ніж система повідомляє стрілку про готовність зробити постріл. Стрілку залишається тільки натиснути і утримувати відповідну кнопку спускового пристрою, продовжуючи поєднувати сітки прицілу з метою. І як тільки гвинтівка націлюється в точку гарантованого ураження цілі, постріл проводиться в автоматичному режимі.

Крім цього, наявність підтримки мережі бездротового зв'язку стандарту Wi-Fi дозволяє передавати відео з зброї в режимі реального часу на мобільний телефон або планшетний комп'ютер, на якому запущено спеціальний додаток ShotView, яке існує у варіантах для операційних систем Android і iOS. Крім того, додаток ShotView є єдиним способом надовго зберегти пам'ять про вдало зроблений постріл, адже всі дані, збережені системою TTX, в цілях безпеки автоматично стираються при тривалому бездіяльності зброї під час його зберігання.

Дивно, але факт, що попит на таке високотехнологічне і інтелектуальна зброя виявився надзвичайно високий. Перша партія гвинтівок TrackingPoint PGF з новою системою TTX була розпродана протягом шести місяців тільки покупцям, які оформили попереднє замовлення, і це з урахуванням того, що початкова вартість гвинтівки становить 25 тисяч доларів.





|