Menu

Безпілотник X-47B робить перші нічні вильоти

Беспилотник X-47B совершает первые ночные вылеты


Після його першого зльоту в 2011, безпілотний літальний апарат X-47B Unmanned Combat Air System отримав ще одну "галочку" в аркуші його проведення льотних випробувань. Після серії злетів і приземлень на палубу авіаносця у відкритому морі, які були здійснені в минулому році, безпілотник X-47B вперше самостійно піднявся в повітря, здійснив політ і приземлення в нічний час.

Перший нічний політ X-47B був проведений на аеродромі морської авіації Patuxent River в Меріленді, на місці постійної дислокації обох дослідних зразків безпілотників X-47B. Нічні вильоти почалися з 10 квітня 2014 року і програма льотних випробувань на цьому не закінчиться, вона буде тривати ще досить довго. А в самому найближчому часі має відбутися найбільш цікаву подію, політ безпілотника, в ході якого цей літальний апарат візьме участь в імітації бойових дій спільно зі звичайним літаком, пілотованим живою людиною.

Беспилотник X-47B совершает первые ночные вылеты


Нагадаємо нашим читачам, що безпілотник X-47B розробляється відомої американської оборонної компанією Northrop Grumman на замовлення ВМС США. І не так давно цей безпілотник став причиною двох подій, що мають знакове значення для компанії Northrop Grumman. Першою подією стало вручення 9 квітня призу 2013 Robert J Collier Trophy, заснованого американською Національною асоціацією аеронавтики, який присуджується на видатні досягнення в галузі астронавтики і аеронавтики. Нагадаємо, що володарями цієї щорічної премії, яка була заснована у 1911 році, в свій час стали Орвіл Райт (Orville Wright), Чарльз Йегер (Chuck Yeager), Келлі Джонсон (Kelly Johnson), команди місії НАСА Apollo 11, команда, яка створила і запустила космічний телескоп Hubble.

Другою подією, що має величезне значення для компанії Northrop Grumman, стало рішення командування американського флоту про прийняття на озброєння безпілотників X-47B з 2019 року. Нагадаємо нашим читачам, що спочатку цей літальний апарат замислювався як дослідницька платформа, на якій проводиться налагодження всіх технологій, які повинні були бути використані при створенні безпілотних апаратів наступних поколінь.



|