Menu

Lockheed Martin демонструє новий лазер, призначений для бойового використання

Lockheed Martin демонстрирует новый лазер, предназначенный для боевого использования


Відома американська оборонна компанія Lockheed Martin провела успішну демонстрацію нової 30-киловаттнной волоконно-оптичної лазерної системи, на основі якої буде створюватися майбутні бойові лазерні системи. Це один з найбільш потужних лазерів на сьогоднішній день і він є великим кроком до появи лазерних та інших систем високоенергетичного випромінювання на полях битв.

Новий лазер Lockheed Martin отримує промінь, потужністю 30 кВт, складаючи промені безлічі невеликих оптоволоконних лазерів. При цьому, довжини хвиль світла, випромінюваного невеликими лазерами, трохи відрізняються один від одного. Це призводить до того, що кінцевий промінь має широкий спектр, що наближається до спектру білого світла, що обумовлює його високу ефективність, велика кількість переносимої енергії і ускладнює створення захисту від випромінювання таких лазерів. Крім цього, новий лазер Lockheed Martin ефективний і з електричної точки зору, для створення променя він витрачає на 50 відсотків менше електричної енергії, ніж енергія, яка потрібна твердотільному лазеру подібної потужності.

В даний час фахівці компанії Lockheed Martin спільно з фахівцями компанії Aculight, працюють над створенням подібної лазерної установки, потужність якої становитиме вже 60 кВт. А в перспективі стоїть створення бойового малогабаритного варіанти волоконно-оптичного лазера, потужність якого буде дорівнює 100 кВт, чого буде достатньо для гарантованого ураження низколетящих швидкісних цілей, таких, як ракети, артилерійські снаряди, мінометні міни та безпілотники.

Широкий спектр променя нового лазера повинен забезпечувати високу якість променя при його застосуванні на великих відстанях. А енергетична ефективність лазера обумовлює знижені вимоги до джерел живлення і систем охолодження, що дозволить використовувати оптоволоконні лазери на літаках, вертольотах, морських судах і наземних транспортних засобах.

|