Menu

CES 2014: 500 Series AR Smart Rifle - розумна напівавтоматична гвинтівка, яка ніколи не промахується

CES 2014: 500 Series AR Smart Rifle - умная полуавтоматическая винтовка, которая никогда не промахивается


В недалекому майбутньому, завдяки впровадженню найсучасніших технологій у зброю, кожна людина, яка навіть не знає, як треба правильно поводитися зі зброєю, зможе стати неперевершеним стрільцем-снайпером. Це стане можливим завдяки роботі фахівців компанії TrackingPoint, яка придбала популярність завдяки розробці інтелектуальної системи управління стрільбою Precision Guided Firearms і яка представила на виставці CES 2014 своє нове творіння, напівавтоматичну гвинтівку 500 Series AR Smart Rifle, яка не зможе промахнутися навіть перебуваючи в руках самого недосвідченого людини.

Слід зауважити, що перша інформація про технології Precision Guided Firearms з'явилася трохи більше року тому, в кінці 2012 року. З цього моменту часу технологія зазнала ряд змін і модернізацій, а її застосування дозволяє одержати найбільш точну зброю в світі на сьогоднішній день, що здатний вражати вибрані цілі з точністю, яка перевищує точність самих досвідчених людей-стрільців.

Як показали численні випробування і порівняння, точність стрільби, що забезпечується цим варіантом системи Precision Guided Firearms, щонайменше в п'ять разів перевершує точність стрільби досвідченого стрільця, принаймні, на дистанції до 500 метрів. Стрілку тільки необхідно позначити мета і почати цілитися в необхідну сторону, а сама зброя зробить все інше в автоматичному режимі. Система може відстежувати мета і здійснювати прицілювання по цілі, що рухається зі швидкістю 15 кілометрів на годину, а з урахуванням малого часу перезарядки в напівавтоматичному режимі стрілець за досить короткий час зможе вразити одразу кілька цілей.

До речі, про зброю, гвинтівка 500 Series AR Smart Rifle є модернізованим варіантом поширеною напівавтоматичної гвинтівки AR-15, яка, в свою чергу, є цивільним виконанням американської штурмової гвинтівки M-4. У рамках серії 500 Series AR Smart Rifle буде представлено кілька моделей, що відрізняються своїми можливостями, а ціна на молодшу модель серії буде становити 9950 доларів.

Слід зауважити, що компанія TrackingPoint, незважаючи на свою сферу діяльності, не позиціонує себе, як тільки виробника незвичайного зброї. "Наша компанія концентрується на розробках різних інноваційних технологій" - розповідає Орен Шобл (Oren Schauble), директор з маркетингу компанії TrackingPoint, - "Вогнепальна зброя залишається практично незмінним вже протягом багатьох десятиліть, ми ж, зі свого боку, об'єднуємо найсучасніші технології з технологіями віковий-півстолітньої давності. І саме цікаве, що люди, які вже отримали зразки нашого інтелектуального зброї, в основному керівники і працівники верхньої ланки різних організацій, пов'язаних з технологіями, підказали нам безліч ідей щодо використання розроблених нами технологій в зовсім відмінних від зброї областях. І це є головною причиною нашої присутності на такому непрофільному заході, як виставка CES 2014".

|