Menu

X-Fingers - механічні пальці наслідують природу без всякої електроніки.

X-Fingers - механические пальцы подражают природе без всякой электроники.


Фахівці компанії Naples, що знаходиться у Флориді, спроектували механічні пальці, протези, які повністю наслідують природним частин тіла людини без використання будь-якої електроніки. Механічні частини протеза, що складаються з залізних важелів, що приводяться в рух тягами, імплантованими в залишки втраченого пальця пацієнта. Для додання протезів виду, що імітує людське тіло, ці протези покриті шаром спеціального термоплатика, що надає їм природний вигляд і природні відчуття при дотику до них.

Використовуючи ці протези пацієнти можуть робити навіть операції, що вимагають високої точності рухів, підняти монету з плоскої поверхні, натискати на кнопки, зав'язати шнурки на взутті, писати ручкою текст на папері і навіть грати на фортепіано. Ден Дідрік (Dan Didrick), засновник компанії Didrick Medical, яка займається виготовленням протезів X-Finger, сказав, що розробка цих механічних протезів є величезним стрибком вперед у порівнянні з використання старих латексних протезів, функцією яких є лише маскування недоліку.

Протези X-Finger почали випускатися в промислових масштабах, вони буваю 500 різних видів, що охоплюють комбінації з п'яти різних товщин пальців, шістнадцяти різних довжин і інших характеристик. Але найбільш примітним в цьому пристрої - це те, що воно дозволяє людині отримати повний контроль над протезом втраченої кінцівки в реалістичному вигляді без використання будь-якої електроніки.



|