Menu

Людина зі штучним серцем вперше покинув стіни лікарні.

Человек с искусственным сердцем впервые покинул стены больницы.


Американський громадянин з Арізони, Чарльз Океке (Charles Okeke) провів останні два роки свого життя, будучи пов'язаним з машиною, вагою 180 кілограм, яка виконувала функції його серця. Тепер, завдяки новій установці Freedom Driver, виконує ті ж функції і яка уміщається в заплічному рюкзаку, він став в змозі самостійно пересуватися і покинув стіни лікарні. Створення малогабаритного штучного серця Freedom Driver стало можливим завдяки застосуванню фахівцями компанії SynCardia Tuscon безлічі сучасних технологій і прийомів мініатюризації пристроїв. До речі кажучи, компанія SynCardia Tuscon була виробником попередньої, більш громіздкою установки штучного серця, безперервно підтримувала життя пацієнта протягом двох років.

Завдяки мініатюризації установка Freedom Driver важить всього 5.9 кілограм. Представники компанії SynCardia Tuscon говорять з цього приводу: "Деякі діти ходять в школу з рюкзаками і портфелями, вага яких значно перевищує вагу штучного серця Freedom Driver. Тому у пацієнта не повинно виникати жодної значної додаткової фізичного навантаження".

Чарльз Океке не перший чоловік на земній кулі, життя якого залежить від установки штучного серця, але він є першою людиною, залишив стіни лікарні, випробувачем-добровольцем, який перевірить у дії технологію Freedom Driver. І це - величезне досягнення. За словами лікарів, навіть у найгіршому випадку, коли не буде знайдено відповідне донорське серце, Чарльз Океке зможе прожити залишок свого життя, використовуючи штучне серце Freedom Driver.

Природно, що таке складне і високотехнологічне пристрій, як Freedom Driver коштує досить дорого. Його вартість складає 125 тисяч доларів, додатково до цього пацієнтові доведеться платити за 18 тисяч на рік за обслуговування і підтримання цього пристрою в робочому стані.



|