Menu

Росіяни воліють великі смартфони

Россияне предпочитают большие смартфоны

Россияне предпочитают большие смартфоны

Коли чутки про те, що Apple збирається збільшити екран iPhone до 4,7 і 5,5 дюймів, тільки побачили світ, багато хто сприйняв цю ідею вельми скептично. Дійсно, в минулому році на російському ринку найкраще продавалися смартфони з діагоналлю дисплея 3-4 дюйми - вони склали майже половину від всіх реалізованих в Росії мобільних пристроїв. Але ринок зростає, так звані «фаблеты» з діагоналлю від п'яти дюймів набувають все більшу популярність, тому вже в першому півріччі цього року російські покупці кардинально змінили свої вподобання.

Як наголошується в дослідженні аналітиків компанії «Зв'язковий», в 2014 році популярність смартфонів з невеликими екранами знизилася на 11 %. У той же час смартфони з розміром екрану більше п'яти дюймів продемонстрували неймовірний ріст - їх продажі зросли майже в три рази. А ось кількість реалізованих телефонів з діагоналлю понад шести дюймів збільшилася аж у вісім разів.

Що стосується планшетів, то тут спостерігається зворотна тенденція. Росіяни чомусь воліють планшети з екраном менше восьми дюймів - порівняно з 2013 роком їх частка збільшилася на 15 % і склала 60 %.

Зростання діагоналі екрану смартфонів сприяє кілька факторів. Серед них, наприклад, розвиток різних видів контенту, наприклад, HD-формату відео, яке зручніше переглядати на великому екрані, - каже Юрій Лабис, комерційний директор «Зв'язкового».

Виходить, Apple зовсім не помилиться, якщо представить iPhone з більшою діагоналлю екрана. Власні апетити стають все менш скромними - деякі зовсім хочуть замінити смартфоном великий і незручний ноутбук (якщо це, звичайно, не новенький MacBook Pro Retina).

Такими темпами через два роки з ринку смартфонів Росії зовсім зникнуть телефони з діагоналлю екрану менше 4,7 дюймів. Зрозуміло, нескінченно це не триватиме, і 9-дюймових смартфонів ми не побачимо - вони просто не влізуть ні в одну кишеню. Але в тому, що в Росії з радістю зустрінуть iPhone «на стероїдах», сумніватися вже не доводиться.

Россияне предпочитают большие смартфоны

Оригінал новини був опублікований на цьому чудовому сайті!
|