Menu

Apple і Samsung втрачають частку ринку смартфонів

Apple и Samsung теряют долю рынка смартфонов

Apple и Samsung теряют долю рынка смартфонов

Після того, як Тім Кук відзвітував про доходи своєї компанії, посипалася хвиля досліджень. Нещодавно ми публікували інформацію про ринок планшетів від IDC, згідно з якою Apple продовжує лідирувати, але поступово здається під натиском великої кількості пристроїв від інших виробників. Тепер прийшов час оцінити ситуацію на ринку смартфонів, де тенденція дуже схожа.

Apple и Samsung теряют долю рынка смартфонов

Samsung все ще впевнено займають лідируючу позицію на ринку смартфонів, Apple - на другій сходинці. Однак, у порівнянні з минулорічними результатами, обидві компанії втрачають частку ринку, поступаючись її невеликим китайським компаніям. Apple поставила 35,1 мільйона смартфонів у порівнянні з 31,2 мільйона в минулому році, проте її частка на ринку впала з 13% до 11,9%. Постачання Samsung впали з 77,3 мільйона до 74,3 мільйона, і тепер компанія займає 25,2% ринку замість 32,3%.

Ринок смартфонів зростає, і компанії на зразок Lenovo і Huawei з'явилися двигунами цього зростання. Остання подвоїла свої поставки у порівнянні з результатами другого кварталу 2013 року. Виробники, що не увійшли до п'ятірки лідерів, займають 45,8% ринку, і це дуже і дуже багато. Ситуація така ж, як і на ринку планшетів. Дрібні компанії гноблять гігантів своєю кількістю, і на даний момент немає причин для припинення цієї тенденції.

За матеріалами 9to5Mac

Apple и Samsung теряют долю рынка смартфонов

Оригінал новини був опублікований на цьому чудовому сайті!
|