Menu

Огляд Sony NWZ-ZX1 - компактного медіаплеєра класу Hi-End

Обзор Sony NWZ-ZX1 — компактного медиаплеера класса Hi-End

Як відомо, бренд Walkman позитивно зарекомендував себе ще в далекі часи касетних плеєрів. Пізніше це ім'я було використано в серії «музичних» телефонів. І ось, компанія Sony представила новий гаджет під індексом NWZ-ZX1. Він являє собою компактний медіаплеєр з підсилювачем класу high-end, який здатний відтворювати стиснені аудіофайли. За такі характеристики виробник пропонує заплатити $900. Дійсно коштує новинка таких грошей, 24Gadget постарається розібратися нижче.

Обзор Sony NWZ-ZX1 — компактного медиаплеера класса Hi-End

Зовнішній вигляд

Корпус плеєра виконаний з полірованого алюмінію і виглядає надзвичайно стильно і солідно. Судячи з усього, він фрезерован з цілісного шматка металу. Виробник позиціонує це як додаткове екранування від електромагнітних перешкод. З лицьовій панелі NWZ-ZX1 дуже схожий на смартфон. Задня кришка оброблена фірмовим гумоподібним покриттям під шкіру. У нижній частині корпусу є помітне потовщення, виконане плавною сходинкою. Апаратні кнопки керування включенням, гучністю, та відтворенням розташовуються на правому торці. Вони досить виступають над поверхнею, щоб без праці можна було управляти плеєром, не дістаючи його з кишені. На нижньому торці можна знайти стандартний 3,5-мм роз'єм для навушників, який виділяється блискучим латунним циліндром, фірмовий роз'єм для передачі даних і зарядки, і виїмку для кріплення ремінця. Загальні габарити складають 122,3 х 59,7 х 13,5 мм, що більше практично всіх сучасних смартфонів. Зате NWZ-ZX1 приємно лежить в руках. Маса невелика - 139 грам.

Обзор Sony NWZ-ZX1 — компактного медиаплеера класса Hi-End

Технічне оснащення

NWZ-ZX1 обладнаний преміальним аудиоусилителем, який вміє працювати з файлами високої чіткості, у тому числі AAC, Apple Lossless audio, ATRAC, FLAC, WAV. Зрозуміло, що гаджет підтримує і звичайні MP3 з MPEG4. Як відомо, стиснені звукові доріжки 24-bit/192kHz мають значний обсяг, тому плеєр оснастили цілими 128 ГБ вбудованої флеш-пам'яті, чого вистачить приблизно на 800 треків. Слот для розширення не передбачений. Також NWZ-ZX1 має функцію відновлення високого діапазону в звичайних стиснених файлах, що дозволяє наблизити якість звучання до оригіналу. Для бездротового підключення плеєр обладнаний модулями Wi-fi і NFC.

Обзор Sony NWZ-ZX1 — компактного медиаплеера класса Hi-End

Дисплей

Діагональ сенсорного дисплея складає 4 дюйма, а дозвіл 854 × 480 пікселів. В даний час це досить скромний показник, але досить яскравий дисплей і комфортний для сприйняття. До того ж перегляд відео не є пріоритетом пристрою.

Обзор Sony NWZ-ZX1 — компактного медиаплеера класса Hi-End

Операційна система

Плеєр працює під управлінням операційної системи Android 4.1 Jelly Bean. В наявності вбудований просунутий еквалайзер зі зручним управлінням.

Автономність

Ємності вбудованого акумулятора вистачить на рекордні 32 години безперервного відтворення музики. При цьому повна зарядка займе менше 3 годин.

Обзор Sony NWZ-ZX1 — компактного медиаплеера класса Hi-End

Плюси

- чудовий корпус
- висока якість збірки
- підсилювач класу hi-end

Мінуси

- ціна
- невелике дозвіл дисплея
- немає слота розширення пам'яті

Вердикт

NWZ-ZX1 - це дуже якісний продукт, технічні характеристики і загальна виконання якого виправдовує преміальний статус. Однак сам форм-фактор окремого програвача, у зв'язку з популярністю смартфонів, вже давно є специфічним, і можливо, вимираючим. Враховуючи значну ціну, рекомендувати новинку варто тільки запеклим меломанам. У продажу NWZ-ZX1 з'явиться в найближчому часі. Оригінал новини був опублікований на цьому чудовому сайті!

|