Menu

Nokia представила свої перші Android-смартфони

Nokia представила свои первые Android-смартфоны

Nokia на своїй прес-конференції в рамках Mobile World Congress 2014 представила сімейство Android-смартфонів Nokia X. Це перші пристрої фінської компанії, що працюють на основі мобільної операційки від Google.

Лінійка Nokia X включає в себе смартфони X, X+ і XL. На смартфонах можна запускати велику частину додатків для Android, при цьому сервіси Google замінені на сервіси Nokia і Microsoft. Карти Google замінені сервісом Nokia Here, пошта - на Outlook, хмарне сховище - на OneDrive (колишній SkyDrive).

Nokia представила свои первые Android-смартфоны

При цьому, пристрої не мають доступу до магазину Google Play, але програми можна завантажувати з сторонніх магазинів, наприклад, Nokia.Store або Яндекс.Store.

Крім того, Nokia адаптувала і користувальницький інтерфейс, який більше нагадує Windows Phone c «живими плитками», а не Android.

Nokia X і X+ поставляються з 4-дюймовими екранами, двоядерними процесорами і 3-мегапіксельними камерами. Єдина відмінність X+ - більший обсяг пам'яті. Модель Nokia XL оснащується 5-дюймовими екраном і 5-мегапіксельною камерою.

Nokia X надійде в продаж сьогодні ж за ціною 89 євро. Моделі X+ і XL вийдуть в продаж у квітні і буде коштувати 99 і 109 євро відповідно.

Оригінал новини був опублікований на цьому чудовому сайті!
|