Menu

Марк Цукерберг вирішив монетизувати спам

Марк Цукерберг решил монетизировать спам

Соціальна мережа Facebook запустила нову платну функцію в режимі тестування. Користувачам дозволили за $1 відправляти повідомлення людям з Facebook, з якими вони не знайомі. Повідомлення не відсіваються фільтром і приходять у папку «Вхідні».

У 2010 році компанія Facebook додала папку «Інше» в розділ «Повідомлення», призначену для зберігання повідомлень, надісланих незнайомими користувачами. На вибір пропонується два режими роботи фільтра: «Основний фільтр» та «Посилена фільтрація». У першому випадку користувач буде бачити повідомлення від друзів і тих користувачів, яких він може знати, включаючи друзів друзів. У другому випадку повідомлення від тих людей, які можуть бути цікаві користувачеві, він буде отримувати в папку «Інше». Зараз же Facebook пропонує можливість відправлення повідомлень незнайомим людям з умовою того, що ці повідомлення будуть потрапляти в папку «Вхідні», а не «Інше».

Вартість такого повідомлення становить $1. Можливість випробувати нову функцію надана частини користувачів Facebook в США з обмеженням в одне платне повідомлення в тиждень. Нова функція покликана стати додатковим джерелом доходу мережі.

За словами представників Facebook, необхідність платити за повідомлення іншим користувачам - це найбільш ефективний спосіб боротьби зі спамом. З іншого боку, якщо відправник важливо доставити повідомлення незнайомій повідомлення користувачу, він буде готовий заплатити за нього символічну суму.

Наприклад, людина зустрів кого-то на заході і хоче познайомитися з ним через Facebook: для нього не буде перешкодою заплатити $1 за те, щоб його повідомлення прийшло в папку «Вхідні» і не було пропущено, проводять в приклад представники Facebook.

|