Menu

Компанія Microsoft патентує технологію "кімната-3D".

Компания Microsoft патентует технологию "комната-3D".


Компанія Microsoft збирається перетворити Вашу вітальню або жилу кімнату повністю у віртуальний простір для комп'ютерних ігор. Для цього представники компанії подали патентну заявку на технологію, яку можна охарактеризувати фразою "кімната-3D (3D living room)". Варто відзначити, що всі технології, на основі яких будуть створюватися системи 3D-кімнати, вже зараз існують в реальності і досить широко використовуються в індустрії віртуальних розваг.

Ключовими моментами системи 3D-кімнати є контролер зразок контролера Xbox Kinect і ціла система проекційного обладнання. Контролер Kinect стежить не тільки за жестами та рухами людини, але і відстежує його положення у просторі кімнати. Проекційна система відображає об'єкти віртуальної середовища на стінах і меблів в реальній кімнаті, а користувач отримує можливість взаємодіяти з цими об'єктами, хоча всі основні дії відбуваються по-старому, на екрані телевізора або комп'ютера.

Компания Microsoft патентует технологию "комната-3D".


На жаль, досягти реальної "тривимірності" створюваної віртуального середовища можна лише за допомогою спеціальних стереоскопічних окулярів. Але, за словами представників Microsoft, це не стане великою проблемою, коли люди отримають високоякісну віртуальну реальність прямо в своєму приміщенні.

У патенті йдеться: "Система Envision дозволить людині-споживачеві зробити повне занурення у віртуальну реальність за рахунок створення периферійних зображень, спроецированных на існуючі поверхні приміщення навколо споживача. Ці периферійні зображення стануть доповненням до головного зображення, демонстрованого на основному дисплеї".

Щось подібне компанія Microsoft вже демонструвала в рамках поняття нових високотехнологічних "розумних" будинків. Але це є першим разом, коли компанія надала таку технологію стосовно до комп'ютерних ігор, і це перший раз, коли в подібній технології потрібне використання стереоскопічних окулярів.

|