Menu

Фахівці компанії Huawei домоглися передачі даних через Wi-Fi зі швидкістю 10 гігабіт в секунду

Специалисты компании Huawei добились передачи данных через Wi-Fi со скоростью 10 гигабит в секунду


У безперервну гонці за збільшення швидкостей передачі даних за допомогою різних технологій був встановлений черговий рекорд. Фахівці компанії Huawei в одній зі своїх лабораторій домоглися передачі даних через бездротову мережу промислового стандарту Wi-Fi зі швидкістю 10 гігабіт на секунду. І, згідно із заявою компанії, дане досягнення є першим кроком на шляху до наступного покоління високошвидкісних бездротових мереж загального призначення.

Фахівці компанії Huawei почали роботу над технологією Wi-Fi наступного покоління ще в 2010 році. Дослідження, проведені в лабораторіях компанії, були направлені на збільшення швидкостей передачі даних за допомогою усунення "вузьких місць" класичного Wi-Fi шляхом розширення основної смуги робочих частот і складною математичною обробкою прийнятих сигналів.

Згідно наявної інформації, десятиразового збільшення швидкості передачі сприяло використання інноваційних технологій, таких як, MIMO-OFDA (multiple inputs and multiple outputs), інтелектуального управління та оптимізації спектру сигналу, ефективної корекції інтерференції, що дозволило зменшити рівень перешкод на частотах роботи Wi-Fi, і гібридного доступу, що дозволяє на додаток до Wi-Fi використання інших типів бездротового зв'язку, таких як 3G.

Досвідчений зразок точки доступу Wi-Fi, в якому були зібрані всі вищезгадані технології, виявився здатний забезпечити швидкість передачі даних в 10.53 гігабіта в секунду на робочій частоті 5 ГГц. І, незважаючи на те, що це обладнання існує у вигляді дослідного зразка, його випробування проводилися в лабораторних умовах, це обладнання забезпечує в десять разів більшу швидкість, ніж будь-яке інше існуюче на сьогоднішній день обладнання стандарту Wi-Fi.

"В даний час неухильно збільшується кількість смартфонів і планшетних комп'ютерів диктує необхідність збільшення значення швидкості бездротової передачі даних. З цієї точки зору технологія Wi-Fi наступного покоління може стати вирішенням проблеми "вузького місця" традиційного Wi-Fi, що особливо важливо у разі надання вільного доступу в місцях скупчення людей, таких, як офіси, аеропорти, стадіони, торгові центри, кафе і ресторани".

Згідно з планами компанії Huawei розроблена ними технологія надшвидкісного Wi-Fi стане доступна, починаючи з 2018 року. Залишився до цього моменту часу буде витрачено на розробку та узгодження нових стандартів, на розробку, підготовку виробництва і початок випуску наборів мікросхем, що підтримують новий стандарт.

|