Menu

Створено новий інтерфейс користувача, що використовує віртуальні копії звичних інструментів

Создан новый интерфейс пользователя, использующий виртуальные копии привычных инструментов


У всі часи люди вміли поводитися з різними інструментами та предметами. І зараз ми дуже добре знаємо для чого потрібна рулетка, гумка, збільшувальне скло, фотокамера і безліч інших предметів повсякденного вжитку. Але коли справа стосується використання сучасної цифрової техніки, дії, що виконуються з віртуальними об'єктами за допомогою сенсорного екрана, дуже відрізняються від того, з чим ми звикли мати справу в реальному світі. І, незважаючи на велику кількість всіляких "помічників" типу додаткових меню і панелей інструментів, деяким людям взаємодія з віртуальним світом дається дуже важко. Але що, якщо такій людині можна було б запропонувати взяти в руки віртуальну копію звичного для нього предмета і дозволити з його допомогою виконати звичні для нього дії?

Ідея, озвучена трохи вище, лягла в основу роботи Кріса Харрісона (Chris Harrison), дослідника з університету Карнегі-Мелоун (Carnegie Mellon University). Він створив новий інтерфейс користувача під назвою TouchTools, який дозволяє поєднати відомі нам з реального світу жести і дії з можливостями сучасних цифрових технологій.

Создан новый интерфейс пользователя, использующий виртуальные копии привычных инструментов


Наприклад, ваші руки знають, як взяти камеру і зробити знімок. Для того, щоб виконати таку дію на екрані вашого планшетного комп'ютера, вам потрібно зробити точно такий же жест і комп'ютер виводить зображення віртуальної камери, яка використовується абсолютно традиційним способом для виконання традиційних дій. Для того, щоб стерти що-небудь, яке зображене на екрані, ви робите відповідні рухи руками і за допомогою з'явилася віртуальної пральної гумки видалити зайву інформацію.

Цілком очевидно, що інтерфейс TouchTools є лише свого роду експериментом, який навряд чи коли-небудь знайде своє реальне втілення в планшетних комп'ютерах або смартфонах. Цілком ймовірно, що якби такий інтерфейс з'явився тоді, коли сенсорні екрани тільки входили в обіг, у нього могло бути більш "світле" майбутнє, але зараз, коли користувачі вже звикли до стандартного набору функцій сенсорних інтерфейсів, інтерфейс TouchTools може виявитися затребуваним в якихось ігрових і торгових автоматах, цифрових вітринах магазинів і в інших областях, які тільки зараз починають міцно входити в наше повсякденне життя.



|