Menu

Повітряні змії-електрогенератори дозволять компанії Google дістатися до енергії вітру на великих висотах

Воздушные змеи-электрогенераторы позволят компании Google добраться до энергии ветра на больших высотах


Перспективи використання вітру як невичерпного джерела екологічно чистої енергії змушують дослідників та інженерів винаходити нові способи отримання цієї енергії. В цьому напрямку веде діяльність і відома компанія Google, яка придбала молоду енергетичну компанію Makani Power, надавши її розробки та її фахівців у розпорядження секретної лабораторії Google X, лабораторії, що займається розробкою самокерованих автомобілів, технологій віртуальної і доповненої реальності, і багатьма іншими інноваційними розробками.

Компанія Makani Power є молодою компанією, організованої за підтримки компаній Google і Bay Area в рамках урядової програми ARPA-E. Метою компанії є розробка літаючих вітрових генераторів Wing, які по зовнішньому вигляду і конструкції нагадують конструкцію літака-планера.

Завдяки літаючого вітряного генератора можна буде отримувати енергію вітру з висоти 300 метрів і вище, там, де вітри дмуть з постійною швидкістю і мають постійне напрям. Крім стабільності вітру і стабільності одержуваної енергії, підхід компанії Makani Power скоротити на 90 відсотків кількість матеріалів у порівнянні з кількістю матеріалів, потрібних для виготовлення традиційного вітрогенератора. Крім цього, літаючі вітрогенератори дозволять отримувати електричну енергію над поверхнею морів і океанів, де велика глибина не дозволить встановлювати звичайні турбіни.

Воздушные змеи-электрогенераторы позволят компании Google добраться до энергии ветра на больших высотах


Поглинання компанії Makani Power компанією Google є тим, що "дозволить формалізувати довгі і продуктивні відносини між нашими двома компаніями і надасть в розпорядження фахівців компанії Makani всі можливості і ресурси компанії Google, які забезпечать прискорення робіт і зроблять вітряну енергетику конкурентоспроможною з іншими видами технологій одержання екологічно чистої енергії" - пишуть на офіційному сайті представники компанії Makani.

До речі, компанія Makani є не єдиним гравцем на цьому полі, існує ще і компанія Altaeros, яка є дочірнім підприємством Массачусетського технологічного інституту, яка пропонує запускати турбіни вітряних генераторів у висоту, використовуючи надувну конструкцію, заповнену гелієм.





|