Menu

Штучна «зірка» - безмежне джерело енергії.

Искусственная «звезда» - безграничный источник энергии.


Учені з National Ignition Facility закінчують монтаж установки, яка може кинути виклик одному з фундаментальних законів фізики - закону збереження енергії. Ця установка, оснащена найпотужнішими у світі лазерами, буде виробляти енергію, що в декілька разів перевищує витрачену для її роботи. Будівництво цієї установки вже обійшлося в 3.5 мільярда доларів, установка займає площу більшу, ніж три футбольних поля, і має висоту, рівну висоті десятиповерхового будинку. У надрах цієї установки буде відбуватися перетворення кульок з водню в термоядерну енергію під впливом лазерного світла.



Якщо експерименти пройдуть згідно з планом, ця установка стане першим кроком у бік керованого термоядерного синтезу і дасть поштовх до будівництва електростанцій лазерного термоядерного синтезу. Майбутнє застосування цієї установки, на будівництво якої пішло півтора десятиліття, може стати безмежним джерелом енергії для всього світу.

Искусственная «звезда» - безграничный источник энергии.


Установка складається з 192 лазерів. Промені лазерного світла фокусуються на кульці із замороженого водню. Ці кульки мають діаметр 2 мм, отримання одного такого кульки обходиться в суму 40000 доларів. Після попадання лазерного світла великої потужності на водневий кулька, відбувається вибух, при цьому, на дуже короткий час виникає величезний тиск і температура близько ста мільйонів градусів. Ці умови близькі до умов, які існують всередині ядра зірок. В цих умовах відбувається реакція термоядерного синтезу, водень перетворюється в гелій, виділяючи при цьому величезна кількість енергії.

Искусственная «звезда» - безграничный источник энергии.


На даний момент часу потужності установки вистачає на те, що б зробити два підпалу водню в добу. Для безперервної термоядерної реакції потрібно мінімум десять лазерних імпульсів в секунду. До такого значення частоти імпульсів вчені планують дійти до 2040 року.

Искусственная «звезда» - безграничный источник энергии.


.

|