Menu

Компанія Thinfilm представляє першу друковану енергонезалежну пам'ять.

Компания Thinfilm представляет первую печатную энергонезависимую память.



Норвезька компанія Thin Film Electronics ASA ("Thinfilm") оголосила про те, що вони, спільно з компанією PARC, дочірньою компанією відомої компанії Xerox, виготовили перші в світі досвідчені зразки енергонезалежній пам'яті, виготовленої виключно методом друку. Осередки цієї енергонезалежній пам'яті за структурою та функціонування еквівалентні осередкам CMOS-пам'яті, а адресація комірок, запис і читання даних здійснюються електронними схемами на основі органічних напівпровідників.

Демонстрація досвідченого зразка пам'яті Thinfilm Addressable Memory™ є великим кроком на шляху здешевлення електроніки і виробництва недорогих малопотребляющих "розумних" пристроїв, які є ключовим моментом поняття "Інтернет речей".

У створенні пам'яті Thinfilm Addressable Memory використовувалася комбінація технологій друку напівпровідників на полімерах, яку розробила компанія Thinfilm, з технологією створення комплементарних пар транзисторів з n - і p-каналом виготовлених з органічних напівпровідникових матеріалів, розробленої в лабораторіях компанії PARC.

Продемонстрований зразок друкованої пам'яті Thinfilm має цілий ряд відмінних здібностей, ця пам'ять є перезаписуваної енергонезалежною пам'яттю, вона має досить невелику вартість, не становить жодних проблем її інтеграція з датчиками та іншими електронними компонентами, вона і процес її виробництва абсолютно нешкідливі для навколишнього середовища. І найголовніше, таку пам'ять, будь-яких обсягів, досить просто випускати в промислових масштабах цілими рулонами.

|