Menu

Printoo - перший набір гнучкої електроніки, доступний звичайним споживачам

Printoo - первый набор гибкой электроники, доступный обычным потребителям


Останнім часом дуже багато говориться про розробку гнучкою і еластичною електроніки різного призначення та різного виду. Але, до останнього часу гнучка електроніка була лише долею науково-дослідних лабораторій, а незабаром, завдяки старанням молодий португальської компанії Ynvisible, набір гнучких електронних модулів, товщина яких порівнянна з товщиною листа паперу і сумісних з популярною платформою Arduino, стане доступний усім бажаючим.

Printoo - первый набор гибкой электроники, доступный обычным потребителям


Комплект, випуск якого планує почати компанія Ynvisible завдяки популярному сервісу Kickstarter, що отримав назву Printoo. До складу комплекту входять модулі сонячних батарей, розміром з кредитну карту, драйвера електродвигунів і сервоприводів, акумуляторні батареї, товщина яких не перевищує міліметра, світлодіодні індикатори і процесорні модулі. Додаткові модулі, що забезпечують підтримку Wi-Fi і Bluetooth, дозволять керувати майбутніми електронними пристроями за допомогою комп'ютера, планшетного комп'ютера або смартфона.

Велика частина модулів виготовлена на базі тонкої гнучкої друкованої плати, технологія виготовлення яких спочатку розроблялася для створення компонентів мікросупутників класу CubeSat. Уніфіковані інтерфейси і стандартні роз'єми дозволять стикувати модулі Printoo з іншими модулями, виготовленими на звичайних друкованих платах, платах, виготовлених за допомогою спеціалізованих принтерів і з електронними схемами, намальованими спеціальними чорнилами в домашніх умовах.

Printoo - первый набор гибкой электроники, доступный обычным потребителям


Фахівці компанії Ynvisible вважають, що модулі Printoo будуть користуватися великою популярністю у ентузіастів, створюють тривимірні принтери, саморобних роботів і інших фахівців, що використовують переваги платформи Arduino. Всі модулі мають досить компактні розміри і малу вагу, що дозволить інтегрувати їх прямо у вироби, які друкуються за допомогою тривимірних принтерів. Гнучкість модулів дозволить без особливих труднощів використовувати їх в робототехнічних виробах і в складі "носимой" електроніки, вбудованої в одяг або предмети повсякденного побуту.

Ціна різних комплектів модулів Printoo коливається в межах від 45 до 550 доларів, а перші відправки комплектів замовникам почнуться в жовтні 2014 року. Слід зазначити, що компанія Ynvisible вже володіє всім необхідним для початку виробництва модулів Printoo, а фінансування, збиране через сервіс Kickstarter, буде спрямовано на дослідницькі роботи щодо поліпшення міцності з'єднань плат і роз'ємів, через які модулі з'єднуються з іншими пристроями і компонентами і які є зараз єдиним "слабкою ланкою".

|