Menu

Mercedes представляє @yourComand - "хмарну" інформаційно-розважальну систему.

Mercedes представляет @yourComand - "облачную" информационно-развлекательную систему.


Переваги "хмарних" систем зберігання та обробки інформації настільки очевидні, що останнім часом рішення на їх базі ростуть як гриби після дощу". Про свою причетність до цієї області оголошує компанія Mercedes Benz, яка демонструє власну інформаційно-розважальну систему, що одержала назву @yourComand, яка заснована на "хмарної" архітектурі. Вперше система @yourComand була продемонстрована в експериментальному автомобілі на паливних елементах Mercedes F 125, а в недалекому майбутньому ця система може з'явитися і в складі серійно випускаються автомобілів.

Пасажири і водій автомобіля, які є користувачами системи @yourComand, можуть керувати системою, використовуючи голосові команди, сенсорний дисплей і просто жести руками. З допомогою системи вони можуть отримати доступ до будь-якого типу інформації та мультимедійних даних, які зберігаються у сховищі "хмари". На відміну від інших подібних систем, які для зв'язку із зовнішнім світом використовують цифровий канал підключеного до них смартфона, система @yourComand має власний комунікаційний модуль за допомогою якого "хмара" залишається завжди на зв'язку.

Mercedes представляет @yourComand - "облачную" информационно-развлекательную систему.


Органи управління та інші частини системи перебувають не в дуже звичайному для автомобіля місці, в центрі приладової панелі. Замість цього всі елементи розташовані своєрідним кільцем навколо водійського місця, треба віддати належне дизайнерам компанії, їм вдалося це реалізувати дуже красиво, хоч і незвично. Водій завжди буде мати можливість налаштувати систему @yourComand з допомогою свого комп'ютера або смартфона і вивести на найвидніші місця найбільш важливу для нього інформацію, таку, як рівень палива в баку, дані економайзера та іншу інформацію щодо експлуатації автомобіля.

Для управління системою передбачено голосове керування, тачпад і інші елементи, використовуючи які можна активувати різні функції, входити в соціальні мережі, читати новини, слухати музику, переглядати відео, грати в ігри і багато іншого. Розробники так само подбали і про пасажирів автомобіля, перед пасажирським сидінням є висувний 17-дюймовий екран, що підтримує голосове управління і управління за допомогою жестів.



|