Menu

Програма Transformer (TX) переходить на етап створення прототипів літаючих автомобілів.

Программа Transformer (TX) переходит на этап создания прототипов летающих автомобилей.


На сторінках нашого сайту ми вже неодноразово розповідали про програму Управління перспективних дослідницьких програм Пентагону DARPA під назвою Transformer (TX), в рамках якої до 2015 року повинен бути розроблений літаючий автомобіль для військового використання. І нещодавно представники DARPA оголосили про те, що два учасники цієї програми, компанії AAI і Lockheed Martin завершили перший, паперовий етап роботи і починають роботи по створенню дослідних зразків літаючих автомобілів, які повинні бути готові до кінця 2012 року.

Ви можете пам'ятати, завдяки опублікованому нами раніше матеріалу, що "літаючий Хаммер" не повинен бути просто літаком, здатним пересуватися по дорогах. Вимоги програми Transformer (TX) набагато ширше, літаючий автомобіль повинен бути озброєним літаючим позашляховиком, здатним долати бездоріжжя і вести вогонь з встановленого стрілецької зброї прямо на ходу. Управління літаючим автомобілем має бути настільки простим, що управляти їм на землі і в повітрі повинен бути здатний за допомогою комп'ютеризованих систем будь-піхотинець, має водійські права.

Перераховані вище вимоги можуть здатися деяким недосвідченим в інженерній справі людям повністю несумісними. З одного боку, літаючий автомобіль повинен бути досить легкий, що б мати можливість здійснювати вертикальні зліт і посадку. А з іншого боку у автомобіля повинен бути досить потужний двигун, здатний підняти в повітря не лише сам автомобіль, але і чотирьох чоловік з повним озброєнням і комплектом амуніції.

Незважаючи на все сказане, фахівці DARPA вважають, що їх вимоги, хоч і є досить непростими, але здійсненними і реалізованими. А інженери компаній AAI і Lockheed Martin доводять, що це можливо і на практиці.

|