Menu

Службовці підрозділів спеціального призначення отримають в розпорядження безшумні гібридні електричні мотоцикли

Служащие подразделений специального назначения получат в распоряжение бесшумные гибридные электрические мотоциклы


Американська компанія Logos Technologies отримала фінансування від Управління перспективних дослідницьких програм Пентагону DARPA на розробку безшумного гібридно-електричного мотоцикла, орієнтованого на військове використання. В результаті реалізації цієї програми військові повинні отримати в своє розпорядження двоколісний транспортний засіб, який дозволить їм не тільки швидко переміщатися на великі відстані, використовуючи переваги гібридної рухової установки, але і тихо і непомітно пересуваючись по територіях, зайнятих противником, пересуваючись виключно на електричній тязі.

Розробка електричного мотоцикла ведеться фахівцями компанії Logos Technologies спільно з фахівцями компанії BRD, компанії, що знаходиться в Сан-Франциско і спеціалізується на розробці й виготовленні електричних мотоциклів. В результаті співпраці повинен з'явитися електричний мотоцикл, гібридна система якого здатна працювати на різних типах палива і базою для якого є сучасна база електричного позашляхового мотоцикла, вже розробленого компанією BRD, здатного без труднощів долати круті схили, пісок, бруд та інші елементи пересіченій місцевості.

Служащие подразделений специального назначения получат в распоряжение бесшумные гибридные электрические мотоциклы


Основним видом палива, яке буде використовувати двигун внутрішнього згоряння гібридного мотоцикла, є паливо JP-8, який є стандартом для американської військової техніки і техніки країн НАТО. Але, у разі необхідності двигун може працювати і на паливі інших видів, включаючи біопаливо, що має важливе значення при проведенні операцій на території супротивника. Рівень шуму, видаваного двигуном внутрішнього згоряння гібрида, не повинен перевищувати значення в 90 децибел, що в чотири рази нижче рівня шуму, видаваного звичайним мотоциклетним двигуном.

За рахунок гібридної схеми силової установки, яка включає можливості рекуперації енергії, електричний мотоцикл на тому ж кількості палива здатний пройти відстань, на 10 відсотків перевищує відстань, яке зможе пройти мотоцикл тільки з двигуном внутрішнього згоряння. Ще однією особливістю нового гібридного мотоцикла є його здатність виступати в ролі джерела електроенергії, яку можна використовувати для підзарядки акумуляторів різних пристроїв і для живлення іншої техніки, такої, як радарних систем, систем нічного спостереження та систем супутникового зв'язку.

|