Menu

Відкриті тестові заїзди чемпіонату Formula E почнуться у Великобританії з 4 липня 2014 року

Открытые тестовые заезды чемпионата Formula E начнутся в Великобритании с 4 июля 2014 года


За зовнішнім виглядом автомобілі гонок Formula E майже не відрізняються автомобілів гонок Formula 1, головною відмінністю є те, що в автомобілях Formula E відсутні традиційні двигуни внутрішнього згоряння. Ці автомобілі рухає вперед не енергія згоряння палива, а чиста електрична енергія, накопичена в акумуляторних батареях цих автомобілів. Нагадаємо нашим читачам, що Чемпіонат світу Formula E цього року буде проходити тільки на гоночних автомобілях Spark-Renault SRT_01E, яким вперше "дали спробувати" дорожнє полотно в кінці минулого року у Франції, а з 4 липня 2014 року на трасі Donington Park у Великобританії почнуться перші відкриті тестові заїзди, в яких візьмуть участь гонщики всіх десяти команд.

Відкриті тестові заїзди будуть проводитись з 4 липня по 19 серпня і завершаться за три тижні до того моменту, коли 13 вересня у Пекіні стартує Чемпіонат світу Formula E 2014 року. Відкритість цих заїздів на увазі те, що будь-який бажаючий зможе абсолютно безкоштовно пройти до гоночній трасі і спостерігати за заїздами в своє задоволення стільки, скільки йому заманеться.

На жаль, від гонок Formula E можна очікувати видовищності гонок Formula 1. Автомобілі Formula E менша за розмірами і набагато легше автомобілів Formula 1. Вони приводяться в рух електричними двигунами, потужність яких складає всього 200 кВт (270 кінських сил). Це робить їх менш швидкісними і динамічними, ніж автомобілі Formula 1. Крім цього, перегонів Formula E проходитимуть у відносній тиші, без звичного всім рева вихлопів двигунів внутрішнього згоряння, який є неодмінним атрибутом всіх типів автомобільних і мото-гонок.

Незважаючи на все вищесказане, перегонів Formula E, офіційним спонсором яких є відома компанія Qualcomm, повинні стати ще одним захоплюючим видом спорту, який в недалекому майбутньому приверне увагу багатьох шанувальників і стане не менш популярним, ніж перегонів Formula 1.

|