Menu

Костюм Ford Drink Driving Suit змусити відчувати себе п'яним абсолютно тверезої людини

Костюм Ford Drink Driving Suit заставить чувствовать себя пьяным абсолютно трезвого человека


Ні для кого не є секретом, що вживання алкоголю перед і під час водіння транспортних засобів являє собою загрозу як водієві, так пасажирам і оточуючим людям. Згідно з даними статистики, переважна більшість усіх дорожньо-транспортних пригод, що спричиняють за собою тяжкі наслідки, відбувається з вини водіїв, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, а результати проведених опитувань говорять про те, що 56 відсотків з 5 тисяч опитаних водіїв у віці від 18 до 24 років хоч один раз, але сідали за кермо "напідпитку". Звичайно, боротьба з цим явищем ведеться з багатьох напрямків, з екранів телевізорів, в школах і на автокурсах, але, як кажуть, краще один раз самому спробувати, ніж сто разів почути або побачити. І для цього абсолютно не потрібно поповнити дефіцит маси в устілку і сідати за кермо, всі необхідні відчуття може випробувати на собі навіть абсолютно твереза людина, одевшийся в спеціальний костюм Drink Driving Suit, розроблений фахівцями компанії Ford.

Костюм Ford Drink Driving Suit заставить чувствовать себя пьяным абсолютно трезвого человека


Слід зазначити, що вищезазначений костюм створювався в рамках програми Ford Driving Skills for Life, метою якої є навчання молодих водіїв навичкам безпечного водіння і соціального поведінки на дорогах. Природно, що молодий водій, одягнув костюм Drink Driving Suit, може водити автомобіль тільки в присутності досвідченого інструктора і на спеціально підготовленому полігоні, де немає ніяких серйозних перешкод, пішоходів і інших автомобілів.

Костюм, розроблений групою вчених-антропологів, складається з декількох частин. Його основу складають тугі пов'язки, які зменшують рухливість деяких м'язів і суглобів. На одній з ніг закріплений вантаж, подібний вантаж також кріпиться і на руці з протилежного боку людини. Сумарна вага цих вантажів зміщує центр ваги людини, що призводить до порушення координації рухів і робить вельми непростою справою виконання примітивних операцій, таких, як ходіння по прямій лінії або ловля м'яча.

Костюм Ford Drink Driving Suit заставить чувствовать себя пьяным абсолютно трезвого человека


Одягнені на голову навушники обмежують сприйняття людиною звуків і шумів, а спеціальні окуляри не дають людині охопити весь навколишній простір одним поглядом, істотно обмежуючи кут огляду і трохи "замилюючи" зображення. Зі слів очевидців, сума впливу всіх перерахованих вище засобів дозволяє досить точно передати відчуття міцно випила, який знаходиться в такому стані, що йому вже досить складно впевнено пересуватися, а про управління автомобілем і говорити не доводиться. Це показали проведені експерименти, учасники яких не змогли без "пригод" запаркуватися в необхідному місці, проїхати крізь вузькі проїзди та вчинити інші досить звичайні для повсякденного водіння дії.

В даний час в рамках програми Ford's Driving Skills for Life компанія вже почала використання костюмів Drink Driving Suit в деяких автошколах Америки. У країнах Європи костюм застосовується якийсь час і не за горами час отримання дозволу на використання цих костюмів і в інших країнах в самих різних куточках земної кулі.



|