Menu

Машини-монстри: Найбільший у світі гребний гвинт, призначений для морського судна

Машины-монстры: Самый большой в мире гребной винт, предназначенный для морского судна


Основою сучасної міжнародної торгівлі, безумовно, є величезний флот вантажних морських суден, на частку яких припадає найбільша частина світового вантажообігу. Оскільки габарити та вантажопідйомність судів постійно збільшується для задоволення зростаючих потреб вантажоперевезень, для їх будівництва потрібні вузли все більших і більших розмірів. Цей масивний гребний гвинт, діаметром 10.4 метра, вагою 113 тонн, що є найбільшим, принаймні, по діаметру, з подібних конструкцій, які коли-небудь були виготовлені людьми.

Цей гребний гвинт, виготовлений компанією Mecklenburger Metallguss GmbH, Варен, Німеччина, був минулого тижня завантажений в трюм вантажного контейнеровоза Hyundai Together, який є великим вантажним судном, здатним взяти на борт 13 тисяч стандартних шестиметрових морських контейнерів.

Машины-монстры: Самый большой в мире гребной винт, предназначенный для морского судна


Після того, як цей гвинт буде доставлений на верф в Південній Кореї, почнеться операція по його установці і підключенню до валу силової установки, потужність якої складає 85 тисяч кінських сил. Ця силова установка, яка обертає гігантський гребний гвинт, буде приводити в рух судно із серії Maersk Triple-E, яка ще не отримала офіційної назви і яке буде здатне прийняти на борт 18 тисяч контейнерів.

Гігантський гребний гвинт, виготовлений компанією Mecklenburger Metallguss, є тільки першим з його серії. Пізніше в цьому році в плавання до берегів Південної Кореї відправиться як мінімум ще половина дюжини подібних гвинтів, які будуть рухати воістину гігантські морські судна.

Машини-монстри - все про виняткових машинах, механізмах і пристроях в світі, від величезних засобів знищення собі подібних до крихітних точних пристроїв, механізмів і всього того, що знаходиться в проміжку між ними.

|